SON DAKİKA

Uludere’deki olay

31 Temmuz 2016, Pazar - 02:51
ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayda yakınlarını kaybedenler, takipsizlik verilen dosyanın yeniden açılmasını talep etti.

28 Aralık 2011’de yaşanan olayda yakınlarını kaybeden aileler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın dava dosyasının yeniden açılabileceği açıklamasının olumlu olduğunu belirtti.

Uludere ilçesinin Gülyazı köyü mezarlığında aileler adına açıklama yapan Veli Encü, geçen süre zarfında adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi.

"Fail ve sorumluların bir kısmı 15 Temmuz’da darbe girişimine de katılmışlar ve daha önce burada yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yapmışlardır." ifadelerini kullanan Encü, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin batı yakasının 15 Temmuz akşamı bizi daha iyi anlamış olduğunu umuyor ve bu duygudaşlığın tehlike atlatıldıktan sonra da sürmesini arzu ediyoruz. 15 Temmuz gecesi bütün Türkiye’nin şahitlik ettiği savaş uçakları ile sivillerin katledilmesini 28 Aralık 2011 gecesi biz de büyük bir acı ile kendi gök kubbemizde gördük."

Encü, "Buradaki olayda parmağı olduğu düşünülen askerlerin darbe girişiminden sonra tutuklanmalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın dava dosyasının tekrar açılabileceğini söylenmesi olumlu bir adım." diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Vedat Encü’nün annesi Mercan Encü de "Darbe girişimi olayında daha önce tahmin ettiğimiz ve bu düğmeye basanları Allah açığa çıkardı. Bu işin düğmesine kim basmışsa, kimin bu işte parmağı varsa onu devlet yargılasın ve gereken cezayı versin." dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminde yer alanların Uludere olayının da failleri olduğu yönündeki haberleri takip ettiklerini belirten Felek Encü ise olayla ilgili olanların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Semire Encü de Kürtçe yaptığı konuşmada, "Uludere’deki olayın faillerinin Fetullahçılar olduğunu duyduk. Olay, büyük bir olaydır. Üzeri örtülecek bir olay değildir. Bu olay bazıları tarafından bilerek yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu olayda parmağı olan sivil askeri kim varsa yargılanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler