SON DAKİKA

Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı

21 Haziran 2018, Perşembe - 19:25
ANKARA (AA) - Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'na başvurular başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre yarışma, Türkiye'nin sınai mülkiyet alanında daha ileri seviyelere taşınmasında önemli bir paydaş olan üniversitelerdeki patent potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Yarışmayla üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması ve bu bilincin artırılması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgiye erişim sağlayacak kaynaklara hakim olması ve öğrencilerin ülkenin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesi amaçlanıyor.

Yarışma süresince üniversite öğrencilerinin oluşturulan internet sitesi üzerinden kolayca ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacak.

TÜRKPATENT'e yapılacak başvurular jüri tarafından değerlendirilerek, dereceye girenler ödüllendirilecek.

Bu kapsamda; birinciye 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 10 bin lira para ödülü verilecek. İlk 6'ya kalanlara uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı sağlanacak. İlk 10'a girenler dizüstü bilgisayar, tablet gibi çeşitli ödüller alacak.

Başvurular 31 Aralık'ta sona erecek, dereceye girenlere ödülleri gelecek yılın nisan ayında verilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler