SON DAKİKA

“Uluslararası Genç Şairler Buluşması“ başladı

17 Ocak 2017, Salı - 07:40
İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TİKA’nın destekleriyle, Sancak Medya tarafından düzenlenen "Uluslararası Genç Şairler Buluşması" başladı.

Bugün çeşitli etkinliklerle başlayan festivalin açılış töreni, çok sayıda davetli, şair ve öğrencinin katılımıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, insanların duygularının gençlik döneminde çok daha yüklü, farklı ve heyecanlı olduğunu söyledi.

İletişimin birçok aracı olduğunu belirten Aydın, şunları ifade etti:

"Bir duyguyu karşınızdaki insanlara, gruplara, toplumlara nasıl aktarabilirsiniz? Sinema, hitabet gibi diller vardır ama şiir gerçekten duygu aktarımındaki en etkili yol ve yöntemdir bana göre. İşte o duyguların kaynağı, o duyguları başkaları da hissetsin diye kelimelere, cümlelere, mısralara, kıtalara dönüştüren farklı farklı ülkelerdeki şairler, Türkiye’mizdeki genç şairlerle buluştular."

- Festival, kitap ve belgesele dönüştürülecek

Festival Koordinatörü Elyasa Koytak da yurt içinden 20, yurt dışından 20 şairin, 4 gün boyunca şiir severlerle buluşacağını dile getirdi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın, zor zamanlardan geçtiğini vurgulayan Koytak, "Acılar ve zulümler hiçbir zaman olmadığı kadar belki yanı başımızda, komşularımızda ve dünyanın her yerinde var. Böyle acı ve zulüm dolu bir dünyada, şiir üzerine buluşup, şiir konuşup şiir dinlemek gibi şeyler yapacağız. Bunun acılara ve zulümlere karşı nasıl bir çare sunacağını merak ettiğimiz için yapıyoruz bunu. Ufacık bir şey belki sesimizi çıkarmak için ama temennimiz ve derdimiz bu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, farklı ülkelerden şairler kendi şiirlerini okudu. Şiirlerin Türkçe tercümesinin de okunduğu açılış etkinliği, "Meydan Musiki Topluluğu"nun verdiği konserle sona erdi.

"Uluslararası Genç Şairler Buluşması"nın ayrıntıları ise şöyle:


Festival’de Macaristan, Ürdün, Filistin, Fas, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, Cezayir, Irak-Kuveyt, Makedonya, Portekiz, İspanya, Almanya ve Türkiye’den şairler şiir severlerle buluşacak.

Etkinlikler, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ve Zeytinburnu’ndaki liselerde gerçekleştirilecek.


"Gençliğin Şiir Hali" sloganıyla düzenlenen "Uluslararası Genç Şairler Buluşması"nda şiir okumalarının yanı sıra, şiir üzerine paneller ve konserler gerçekleştirilecek.

Kapanış gecesi 18 Aralık’ta yapılacak festival sonunda, oturumlardaki konuşmalar kitap haline getirilirken, programlar 45 dakikalık bir belgesele dönüştürülecek.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler