SON DAKİKA

Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı

28 Mayıs 2018, Pazartesi - 04:05
İSTANBUL (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumu’nun davetiyle İstanbul’da bulunan 50 ülkeden 80 ombudsman ve ombudsman yardımcısı, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi, boğaz turu yaptı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’na katılmak üzere İstanbul’a gelen ombudsmanlar, gün boyu devam eden konferansın ardından, rehber eşliğinde Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti.

Akşam saatlerinde Sarayburnu’dan tur teknesine binen delegeler, boğaz turu yaptı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, boğaz turunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ombudsman ve ombudsman yardımcılarının katıldığı bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Üç program gerçekleştirdiklerini aktaran Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’Birincisi Avrupa ve İslam ülkeleri ombudsmanlarının karşılıklı fikir alışverişinde bulunacakları paneller düzenledik. İkincisi Akdeniz Ombudsmanlar Toplantısı oldu. Üçüncüsü de İslam Ülkeleri Ombudsmanlar Toplantısı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın konferansımızı açmış olması bizim için bir onur vesilesi. Çok güzel konulara değinildi. Ayrıca dünyanın her yerinden gelen ombudsmanlar çok memnun kaldılar. Özellikle Cumhurbaşkanımıza ’merhaba’ demek ve fotoğraf çektirmek için epey bir gayret sarf ettiler. İstanbul dünya güzeli bir şehir. Roma, Bizans ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan bir şehir. Dünyanın birçok şehrinde nehir akar. İstanbul’un içinden deniz geçmektedir. Biz de bu vesile ile Türkiye’yi elli ülkeye tanıtmış olduk.’’

Malkoç, etkinliğe katılanların kendi ülkelerinde insan hakları savunucusu ve toplumun her kesimi ile iç içe olan insanlar olduklarını dile getirerek, ’’Türkiye’nin dünyaya yapmış olduğu insani yardımı, baktığı 3.5 milyon Suriyeli mülteciyi, harcadığı 30 milyar doları, Türkiye’nin PKK, FETÖ, DEAŞ ile mücadelesini anlattık. Türkiye’de hukukun, demokrasinin işlediğini, OHAL olmasına rağmen özgürlüklerin kullanıldığını ifade ettik.’’ dedi.

Yemek programına katılan farklı ülkelerden ombudsmanlar, konferansı oldukça başarılı bulduklarını ve Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti anlattı.













Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler