SON DAKİKA

UMKE’den “gerçeğini aratmayan“ tatbikat

25 Mayıs 2018, Cuma - 23:45
BARTIN (AA) - Bartın İl Sağlık Müdürlüğünce,80 kişilik Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) katıldığı tatbikat yapıldı.

Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu’dan gelen UMKE ekibi, merkeze bağlı Hatipler köyü mevkisinde tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikatta, ekipler acil durumlarda yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara gerçekte kullanılan tıbbi aletlerle müdahale etti.

Trafik kazası, sel, deprem, mülteci kurtarma, silahlı yaralama gibi konularda yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE’nin ülkede 22 bölge oluşturduğunu, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Bolu’nun 10. bölgede yer aldığını söyledi.

Tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını anlatan Koç, "Kampımızda şu an 4 ilden 80 kişi var. Cuma günü öğleden sonra kampa başladık, Pazar günü itibariyle de tatbikatımızı tamamlamış olacağız. Olası afet durumlarında ya da kurtarma durumlarında, vatandaşın olası risk durumunda görev alıp, personeli bu ortamlara hazırlamak için tatbikat yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Koç, UMKE’nin gönüllü personelden oluştuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim açımızdan UMKE çok özel bir birliktelik. Bunun karşılığında arkadaşlarımızın artı anlamında herhangi bir menfaatleri söz konusu kesinlikle değil. Ülkemiz için, milletimiz için her türlü ortamda yurtiçi ve yurtdışında her türlü afette 1 saat içinde hazır olunuyor ve arama kurtarma, tıbbi anlamda müdahale ediliyor. Arkadaşlarımız arama kurtarma ortamında aynı zamanda sağlıkçı olduğu için sağlık müdahalesi de yapıp hastayı sağlıklı bir şekilde 112 ekiplerine taşıyor. Arkadaşlarımız yurtdışında bir çok görevler alıyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler