SON DAKİKA

UNESCO'da "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

23 Nisan 2019, Salı - 19:40
PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nde (UNESCO), Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) düzenlenen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve "Doğudan Batı'ya Adil Bir Dünya" temasıyla 51 ülke 91 şehirde gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında UNESCO'da panel düzenlendi.

"Eğitime, kültüre ve bilime farklı bir bakış" konusunun ele alındığı panele UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, Uluslararası Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP) Başkanı Ali Gedikoğlu, Paris'te faaliyet yapan birçok öğrenci derneği ve yabancı öğrenciler katıldı.

Programın ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Bolat, öğrenci buluşmalarının Fransa'daki ilk toplantısını UNESCO'da gerçekleştirdiğini belirterek, "Başlangıç anlamında çok güzel oldu. Çünkü dünyada 5 milyon uluslararası öğrenci var, bunlardan 150 bini Türkiye'de eğitim alıyor. Hem Türkiye'de hem Fransa'da uluslararası eğitim alan bu öğrencileri gündeme getirmek istiyoruz." dedi.

Programda yaklaşık 400 bin uluslararası öğrencinin bulunduğu Fransa'da öğrencilerin yaşadığı sorunları ele aldıklarını belirten Bolat, öğrenci buluşmaların finalinin 4 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirileceğini aktardı.

Bolat, yıl boyunca Türkiye'de ve diğer ülkelerde uluslararası öğrencilere rehberlik yaptıklarını söyledi.

Programda Türkiye'de eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilerle konuşma fırsatı olduğunu ve kendilerine bilgi verdiğini kaydeden Bolat, uluslararası öğrencilerin eğitim almak için Türkiye'ye gelmeyi düşündüğünü vurguladı.









Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler