SON DAKİKA

“University Ranking by Academic Performance“ 2016 yılı verileri

25 Haziran 2016, C.tesi - 16:24
BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin son yıllarda atılım içinde olduğunu belirterek, 2016 University Ranking by Academic Porformance’ verilerine göre önemli bir noktaya gelindiğini ifade etti.

Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin 2008 yılında kurulduğu ve geride bıraktığı 8 yıl içerisinde bir yandan eğitim-öğretim altyapısını hızla tamamlarken, süreç içerisinde akademik alanda da üstün bir performans sergilediği belirtildi.

Açıklamada, Bayburt Üniversitesinin, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan "University Ranking by Academic Performance Araştırma Laboratuvarı" tarafından yayınlanan akademik başarı listesinde 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 2014 yılında 42. sırada yer alırken, 2016 yılında 34’üncü sıraya yükseldiği kaydedildi.

Bayburt Üniversitesinin 2008 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2013 yılında 8’inci, 2014 ve 2015 yıllarında ise 6. sırada yer aldığı, 2016 da da 2 sıra daha yükselerek 4. sıraya çıktığı vurgulanan açıklamada,Türkiye’deki üniversitelerin genel akademik performansına göre yapılan sıralamada ise 2013’te 117’nci sırada yer alan Bayburt Üniversitesinin, geçen 4 yıl zarfında 18 sıralama birden çıkarak 2016 yılında 99’uncu sıraya yükseldiği belirtildi.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, günümüzde iyi eğitim almış, çok yönlü ve kaliteli insana fazlasıyla ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Üretken, yenilikçi düşünen, yeni ve pratik çözüm önerileri sunan bireylerin, geleceğin bilimsel platformunda söz sahibi olacağını dile getiren Coşkun, "Üniversitemiz, stratejik hedeflerini ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu doğrultusunda her geçen yıl gerçekleştirmenin heyecanı ile büyümesini sürdürmektedir. 2008 yılında kurulan ve son yıllarda atılım içinde olan üniversitemiz, ’2016 University Ranking by Akademic Performance’ verilerine göre önemli bir noktaya gelmiş bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Coşkun, bu durumun üniversite açısından önemli bir referans teşkil edeceğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bayburt Üniversitesi son yayınlanan URAP verilerinde de görülebileceği gibi akademik başarılarıyla kendisiyle aynı yıl içinde kurulan birçok üniversiteyi geride bıraktı. Bu başarılarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da çalışmalarımızı akademik özgürlük, üniversite-şehir sanayi işbirliği, araştırma faaliyetleri, fiziksel altyapıyı tamamlama, tüm paydaşlarla işbirliği, uluslararasılaşma, toplumla bütünleşme, akademik ve idari personelimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi doğrultusunda sürdüreceğiz."





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler