SON DAKİKA

“Uzman Yardımcıları İstanbul Eğitimi Programı“

29 Nisan 2016, Cuma - 00:40
İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Uzman Yardımcıları İstanbul Eğitimi Programı" 30 Nisan’da sona erecek.

Turing’de gerçekleşen programda Prof. Dr. İlber Oltaylı, "Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul Tarihini Bilmek", Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, "Bir Medeniyet İnşa Etme Aracı Olarak Dil ve Türkçe, Kelimeler ve Kavramlar", Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun tarafından da "Boğaz Kültürü ve İstanbul’da Yaşama Sanatı" adlı eğitim verildi.

Programa ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, şunları kaydetti:

"Bütün Bakanlıklar, kendi insan kaynağını iyileştirmek üzere yüksek standartları taşıyan ve kariyer meslek olarak gördükleri uzman yardımcıları aldı. Bunlar 3-4 yıl ciddi bir eğitim görerek ve bakanlıkta çalışarak belli sınavlardan geçmek suretiyle uzman olurlar. İşte ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı bir haftalık bu eğitimi programına aldı. Bir haftalık eğitimin yarısı derslerden diğer yarısı da İstanbul’un tarihi alanlarının rehber eşliğinde gezilmesinden oluşuyor."

Bilgili, program kapsamında aralarında İskender Pala, İlber Ortaylı, Haluk Dursun, Erhan Afyoncu gibi isimlerin olduğu 11 öğretim üyesinin kendi uzmanlıklarıyla ilgili dersler verdiğini vurguladı.

Ahmet Emre Bilgili, "Amacımız, arkadaşlarımızın İstanbul’u bir bütün olarak bireysel kazanıma dönüştürmeleri. Diğer bir husus, yaptığımız bu çalışmanın pilot çalışma olarak görülmesi ve diğer bakanlıkların da bu uygulamayı kendi uzman yardımcılarının eğitim programlarına dahil etmesi." dedi.

Eğitim faaliyetleri kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Türk İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Cami, Eyüp Sultan Cami ile Panorama 1453 Müzesi ve Dolmabahçe Sarayına inceleme gezileri düzenlenecek.

Eğitim programı, 30 Nisan Cumartesi günü sona erecek.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler