SON DAKİKA

Vakıflardan KKTC’de turizme destek

20 Ocak 2017, Cuma - 15:35
LEFKOŞA (AA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresinin ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında eğitim seminerleri alan profesyonel tur rehberleri, sertifikalarını aldı.

"Bir Vakıf Ada: Kıbrıs” temalı projeye katılanlara Kıbrıs Türk Rehberler Birliğine bağlı rehberler tarafından adada Osmanlı Devleti döneminde kurulan vakıflar ve bu vakıflara ait abide eserler ve günümüzdeki durumları ile vakıf olgusu konularında bilgi verildi.

Osmanlı dönemi vakıflarının ve bu vakıflara ait eserlerin yerli ve yabancı turistlere tanıtılarak, "Vakıf Medeniyeti” olgusunun anlaşılması amacıyla düzenlenen programın ardından rehberler, Lefkoşa, Girne ve Gazi Mağusa bölgelerinde bulunan eserleri ziyaret etti.

Eğitim seminerlerinin tamamlanmasının ardından 45 tur rehberi, "Vakıf” merkezli alternatif turizm alanında eserleri yerinde görerek, "Vakıf Rehber” sertifikasını aldı.

Bedestan’da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Aslı Ceren İnanç, bu projenin 2014 yılından itibaren, Türkiye’de turizm alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa, profesyonel tur rehberlerinin katılımları ile gerçekleştirildiğini belirterek proje kapsamında Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık bin tur rehberine vakıf kültürü ve medeniyeti konularında eğitim verildiğini söyledi.

- Kıbrıs’ta Osmanlı’nın birçok eseri var

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de Osmanlı’nın 300 yıl boyunca Kıbrıs’ta hakimiyet kurduğunu anımsatarak, adada Osmanlı döneminden kalan birçok eser olduğunu kaydetti. Kıbrıs’ta bulunan eserleri genel müdür olduktan sonra öğrendiğini anlatan Benter, bunun çok acı bir şey olduğunu dile getirdi.

Benter, bu eğitim çalışmalarının devam etmesinin istediklerini belirterek, gelecek nesillerin tarihi, kültürünü daha iyi bilmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler