SON DAKİKA

Vali Civelek, Kırklareli’den gözyaşlarıyla ayrıldı

29 Haziran 2017, Perşembe - 12:50
KIRKLARELİ (AA) - Valiler Kararnamesi ile Muğla’ya atanan Vali Esengül Civelek, Kırklareli’den gözyaşlarıyla ayrıldı.

Türkiye’nin ikinci kadın valisi olarak Kırklareli’de yaklaşık 3 yıldır görev yapan Civelek için valilik önünde tören düzenlendi.

Vali Civelek burada, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdür Vekili Engin Duraker, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vedalaştı.

Vatandaşlarla da vedalaşan Vali Civelek, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar "Vali Hanım bizi bırakma", "Sizi unutmayacağız Vali anne" şeklinde bağırdılar.

Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Civelek, ardından polis merasim mangasını selamladı.

Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırklareli’nin gönlünde her zaman çok özel bir yerinin olacağını söyledi.

Kırklareli sevdalısı olarak görevinden ayrıldığını ifade eden Civelek, bu ayrılığın fiziksel bir ayrılış olduğunu dile getirdi.

Gönüllerde çok özel bir yerinin olduğunu bilerek görevinden ayrıldığını dile getiren Civelek, "Kırklarelililer kadın vali olarak beni çok büyük ilgi, sevgi, saygıyla sahiplendiler. Gönüllerinde yer verdiler, benimsediler. Kırklareli’de görev yapmış olmaktan Kırklareli’ye hizmet etmiş olmaktan onur, gurur, mutluluk duyuyorum. Bende gönlümde Kırklarelili vatandaşlarıma o kadar çok büyük bir yer açtım ki, son nefesime kadar bu yeri özenle koruyacağım." şeklinde konuştu.

Daha sonra alkışlarla makam aracına binen Civelek, gözyaşlarıyla ayrıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler