SON DAKİKA

Yabancılara yönelik Türkçe Yeterlik Sınavı yarın yapılacak

21 Eylül 2018, Cuma - 21:35
ANKARA (AA) - Yabancılara yönelik Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yarın 35 ülkede toplam 41 noktada eş zamanlı yapılacak.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkçenin uluslararası ölçekte standart bir sınava kavuşması ve yurt dışından öğrenci kabulünü kolaylaştıran politikalara destek olunması amacıyla gerçekleştirilen TYS 2018'in ilki yarın düzenlenecek.


İki oturumda yapılacak sınavın birinci oturumunda okuma, dinleme ve yazma, ikinci oturumunda ise konuşma becerileri ölçülecek.

Türkçe dil yeterliğini belgelendirmek isteyen adayların katıldığı sınavda başarılı olan adaylara, puanlarına göre B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek.


TYS sonucunda Türkçe Yeterlik Belgesi'ne sahip olanlar, Türkiye'de herhangi bir üniversitede eğitim alma hakkı kazandıklarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutuluyor. Türkçe Yeterlik Belgesi, öğrenciler kadar Türkiye'de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen bireylere, Türkçe tercümanlık yapmak isteyenlere ya da yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adaylarına da iş başvurularında büyük avantaj sağlıyor.

- Bir sonraki sınav 5 Mayıs'ta

Sınav sonuçları 26 Ocak'ta açıklanacak.

TYS'nin bu yıl için ikinci uygulaması ise 5 Mayıs'ta olacak. Sınav için 19 Mart 2018'de yeni başvurular alınacak.

Detaylı bilgiye "tys.yee.org.tr" adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler