SON DAKİKA

Yalova’da 14 yaşındaki çocuğun darp edildiği iddiası

11 Temmuz 2017, Salı - 20:02
YALOVA (AA) - Yalova’da, bindiği minibüste "şehit yakını" kartını gösterdikten sonra ücret ödemesini isteyen şoför tarafından darp edildiği belirtilen çocuğun şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

2010 yılında Çınarcık ilçesinden Yalova’ya kan taşıdığı sırada meydana gelen kazada şehit olan ambulans şoförü Yakup Gündoğdu’nun oğlu Mehmet Gündoğdu (14), Taşköprü Sanayi Sitesi’ndeki dayısının yanına gitmek üzere Çiftlikköy ilçesinde minibüse bindi.

Sürücü N.Ü, "şehit yakını" kartını gösteren Gündoğdu’ya kartın geçersiz olduğunu ve ücret ödemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı.

Gündoğdu, tartışma sırasında sürücünün kendisine tokat attığını ve araçtan indirdiğini iddia ederek dayısı Ahmet Bayhan ile birlikte Taşköprü Jandarma Komutanlığına başvurdu.

Olayla ilgili olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.



- Başsavcılık açıklaması

Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, "2010 yılında ambulans şoförü olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Yakup Gündoğdu adlı vatandaşımızın oğlu 14 yaşındaki Mehmet Gündoğdu’nun binmiş olduğu özel minibüsün şoförü ile aralarında ücretsiz seyahat kartının kullanılması ve taşıma ücreti nedeniyle yaşanan tartışmada tokatlanmak suretiyle darp edildiği iddiasına yönelik soruşturma başlatılmış olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." ifadesini kullandı.

- "Olayın peşini bırakmayacağız"

Mehmet Gündoğdu’nun annesi Fatma Gündoğdu da gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Gündoğdu, "Şehit yakınlarının şehit yakını kimliğiyle şehir içinde ücretsiz seyahat edebildiğini bildiğimiz için oğlum kimliğini ibraz etmiş ancak sonucunda bu olayı yaşamıştır. Olayla ilgili çocuğumun yüzünde herhangi bir iz kalmadığı için adli muayene raporunu aldırmadım. Ben bu olayla ilgili minibüs şoföründen davacı ve şikayetçiyim." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler