SON DAKİKA

Yatağan Ziraat Odası Başkanı Buğday, son yolculuğuna uğurlandı

21 Mayıs 2018, Pazartesi - 15:20
MUĞLA (AA) - Muğla’da, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında yaşamını yitiren Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday’ın cenazesi defnedildi.

Buğday’ın cenazesi, tören için 2007’den beri başkanlığını yaptığı Yatağan Ziraat Odası hizmet binasının bahçesine getirildi. Törene, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, çevre il ve ilçelerin ziraat odası başkanları ve Buğday’ın yakınları katıldı.

Kaymakam Çiçek, törendeki konuşmasında, Buğday’ın ismi gibi şen yüzlü ve naif bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Buğday’ın ilerleyen yaşı ve sağlık problemlerine rağmen Yatağan Ziraat Odasındaki görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirten Çiçek, "Hastaneye yatmadan birkaç gün önce Muğla Valiliğinde karşılaşmıştık. Hastalığına rağmen vazifesinin başındaydı. Genç bir idareci olarak kendisine imrendim. Allah böyle insanlarımızın sayısını artırsın." dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Işık ise sevdikleri ve değer verdikleri bir büyüklerini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirdi.

Buğday’ın Yatağan’a verdiği hizmetin önemini vurgulayan Işık, "İnanıyorum ki Yatağan ve Yatağanlılara yaptığı hizmetler karşılığında cennete gidecektir. Yatağan Ziraat Odasının hizmet binasından tutun da Yatağan’da seracılığın gelişmesi için attığı adımlar ve çiftçilere sağladığı katkılar küçümsenemez. Bu yüzden çiftçilerin ve bizlerin yol göstericisiydi. Kendisini her zaman minnetle anacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Buğday’ın cenazesi, Yukarı Cami’ye getirildi.

Yatağan Müftüsü Abdullah Kılıç’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Buğday’ın cenazesi Yatağan Şehir Mezarlığına defnedildi.

- Cenaze törenine şarkıcı Murat Kekilli de katıldı

Cenaze namazına katılan şarkıcı Murat Kekilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Buğday ile arkadaşının akrabası olması nedeniyle uzun süre önce tanıştığını söyledi.

Buğday’ın daveti üzerine 2013’te Yatağan Ziraat Odasının "14 Mayıs Dünya Çiftçilik Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne aldığını kaydeden Kekilli, konserin ardından Buğday ile samimiyetinin daha da arttığını anlattı.

Kekilli, "Çok sevdiğim ve saydığım bir büyüğümdü. Fikirlerine saygı duyduğum ve her zaman tecrübelerine danıştığım güzel bir insandı. Özel işlerim nedeniyle İzmir’deyken acı haberi aldım. Değerli büyüğüme son görevimi yerine getirmek için de cenazesine katıldım. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Buğday, kalp rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık bir aydır Muğla’daki özel bir hastanede tedavi görüyordu.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler