SON DAKİKA

YDS adaylarına “süre“ müjdesi

28 Haziran 2016, Salı - 09:16
ANKARA (AA) - SELMA KASAP - ÖSYM Yönetim Kurulunca, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile e-YDS sınav süreleri 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı.

AA muhabirinin ÖSYM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ÖSYM Yönetim Kurulu, YDS adaylarına süre bakımından kolaylık sağlayan karar aldı.

Buna göre, YDS ve e-YDS sınav süreleri, 150 dakikadan 180 dakikaya çıkarıldı ancak soru sayısı değişmedi. Böylece adaylar her iki sınavda da 80 soru için 30 dakika daha ek süre kullanabilecek.



- İlk uygulama 16 Temmuz’da

ÖSYM Yönetim Kurulunun aldığı karar, 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek e-YDS’de uygulanacak. Adaylar, ayrıca 4 Eylül’deki YDS’de de180 dakika süre kullanacak. Bu tarihlerden itibaren yapılacak tüm e-YDS ve YDS sınavlarında adaylara, 80 soru için 180 dakika süre verilecek.



İngilizce alanında, 16 Temmuz’da Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak e-YDS’ye başvurular, dün itibarıyla sona ermişti. Bu sınava başvuran adaylar, soruları 150 dakika yerine 30 dakika daha fazla süre imkanına sahip olarak 180 dakikada cevaplayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler