SON DAKİKA

Yemen’de BAE helikopteri düştü: 4 ölü

16 Aralık 2017, C.tesi - 07:40
SANA (AA) - Yemen’in Şebve kentinde, Suudi Arabistan’ın öncülük ettiği koalisyon güçleri bünyesindeki Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir helikopterin teknik arıza nedeniyle zorunlu inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu 4 askerin öldüğü bildirildi.

BAE Haber Ajansı WAM’ın Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığına dayandırdığı haberde, Şebve’deki rutin görevini yerine getirdiği sırada düşen helikopterde hayatını kaybeden askerlerin Yüzbaşı Ahmed Halife el-Beluşi, Üsteğmen Casim Salih ez-Zeabi ile astsubaylar Muhammed Said el-Hassani ile Semir Muhammed Murad Ebubekir olduğu ifade edildi.

Koalisyon güçleri sözcüsü Albay Türki el-Maliki daha önce yaptığı açıklamada, koalisyona ait bir helikopterin teknik arıza nedeniyle hükümet güçlerinin kontrolündeki bir yere mecburi iniş yaptığını ve mürettebatın hafif yaralandığını duyurmuştu.


Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen’deki ilerleyişini durdurmak amacıyla 26 Mart 2015’te "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan’da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş Operasyonu"nun başladığı açıklanmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler