SON DAKİKA

Yemen’de muhalifler arasındaki gerginlik

21 Şubat 2018, Çarşamba - 23:40
SANA (AA) - Yemen’de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih’in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi (GPC) arasında yaşanan gerginlikle eş zamanlı olarak başkent Sana’daki tüm hastane ve sağlık merkezlerinde acil durum önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Sebin Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, hastane yönetimi, doktor ve hemşirelerden özellikle acil serviste hazırlıklı olmalarını istedi.

Talimatın, (uluslararası toplumun tanımadığı Salih-Husi hükümetindeki) Sağlık Bakanlığı tarafından verildiği, sebebine ilişkin ise bilgi sahibi olunmadığı kaydedildi.

Husilere bağlı SABA haber ajansı da dün akşam "Sağlık Bakanlığının" etkinlik ve mitinglerin düzenleneceği 22-24 Ağustos tarihlerinde devlet ve özel hastanelerin tümünde hazırlıkları artırma talimatı verdiğini aktarmıştı.

"Bakanlık" ayrıca toplanma yerlerinde acil durumlar için ambulansların hazır bulunmasını istemişti.

Yemen’de muhalifler arasında yaşanan gerginlik sürerken GPC, perşembe günü Sebin Meydanı’nda kuruluşunun 35’inci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi daha önce yaptığı açıklamada, GPC’nin perşembe günü düzenlemesi beklenen töreni "gerginliği tırmandırıcı" bir eylem olarak nitelendirmiş ve yandaşlarını 24 Ağustos’ta başkent Sana’nın 4 noktasında gösteri düzenlemeye çağırmıştı.

GPC Genel Sekreteri Arif ez-Zevka da Husiler’in devletin hazinesinden 4 milyar dolar yağmaladığını ve (uluslararası toplumun tanımadığı Salih-Husi hükümetindeki) kadrolarda GPC mensubu isimlere yer vermediğini ifade etmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen’de, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana’nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler