SON DAKİKA

Yemen’deki kolera salgını

23 Haziran 2017, Cuma - 10:28
CENEVRE (AA) - Yemen’de nisan ayından bu yana kolera salgını nedeniyle bin 265 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen Temsilcisi Meritxell Relano, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısına telefonla bağlanarak ülkedeki kolera salgını hakkında bilgi verdi.

Relano, 27 Nisan’dan bu yana Yemen’de 179 bin 548 şüpheli kolera vakası görüldüğü ve bunların yarısının çocuk olduğu bilgisini paylaştı. Relano, "Ağustos ayı sonu itibariyle şüpheli vaka sayısının 300 bine çıkmasını, ölüm oranının da yüzde 1’in altında gerçekleşmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Salgında bin 265 kişi yaşamını yitirdi" diyen Relano, ölenlerin dörtte birini çocukların oluşturduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) sözcülerinden Ravina Shamdasani de ülkedeki 8 hapishane ve 50 gözaltı merkezinde kolera vakasının görüldüğünü ve durumu yakından izlediklerini belirterek, 4 tutuklunun koleradan öldüğünü ifade etti.



Ülkedeki sağlık makamlarının önüne geçemediği kolera salgını için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kızılhaç ve UNICEF gibi uluslararası örgütler tarafından Yemen’e tıbbi malzemeler gönderilmişti.

Yemen’de 2 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişi, temiz içme suyu bulunamaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler