SON DAKİKA

Yemen’deki olaylar

28 Mayıs 2016, C.tesi - 23:51
SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, güneydeki illerde yaşayan kuzeyli Yemenlilerin tehcirinin durdurulması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SANA’nın haberine göre, Hadi, ülkenin güneyindeki Aden, Lahic ve Ed-Dali valilerine gönderdiği talimatla, güneydeki illerden hiçbir vatandaşın tehcir edilmemesi, Yemenliler arasındaki ulusal birliğin güçlendirilmesi için çalışılmasını istedi.

Hadi talimatta ayrıca, kimlik kartı olmayanlara kart çıkartılmasını istedi ve vatandaşların güneydeki illerden tehcir edilmesinin, darbeci güçler tarafından kullanılmasına karşı uyarıda bulundu.

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr da yaptığı açıklamada, hiç kimsenin Yemenlileri güney illerinden tehcir etme salahiyetine sahip olmadığını söyledi.

Dağr, Yemen halkının anayasal güvence altında olduğunu, hiç kimsenin kanunları kendi istediği gibi yorumlayamayacağını ve kanunlara aykırı davranmanın ulusal iradeye karşı çıkma anlamına geldiğini belirtti.

Tehcir uygulamalarının geçersiz olduğunu ifade eden Dağr, bu uygulamaya maruz kalanların ailelerine ve evlerine dönme hakkı olduğunu kaydetti.

Aden’de geçtiğimiz haftalarda, kuzeyli yüzlerce vatandaş kimlik kartları olmadığı ve güvenlik gerekçesiyle emniyet makamları tarafından tehcir edilmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler