SON DAKİKA

Yemen’deki olaylar

22 Mart 2018, Perşembe - 06:00
SANA (AA) - Yemen Gazeteciler Sendikası, Husilerin alıkoyduğu gazeteci Abdurrahim Muhsin’e işkence yapmasını kınayarak, serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Muhsin’in ailesinden Husiler tarafından Taiz ilinin Er-Rahide bölgesinde alıkonulan gazetecinin işkenceye maruz kaldığı yönünde bilgi aldıkları belirtildi.

Gazetecinin tehlikeli sağlık koşulları altında yaşadığının ifade edildiği açıklamada, gazetecinin alıkonulmasına devam edilmesi kınandı.

Yemen’deki gazetecilere yönelik işkenceler dizisinin devamı niteliğindeki bu suçlardan tamamen Husilerin sorumlu olduğu kaydedilen açıklamada, başta Arap Gazeteciler Birliği ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) olmak üzere fikir ve ifade özgürlüğüyle ilgili tüm kurumlara Muhsin ve bütün alıkonulan gazetecilerle dayanışma içerisinde olmaları ve serbest bırakılmaları için baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih karşıtı gazeteci Abdurrahim Muhsin, salı günü şeker hastalığı nedeniyle sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından bir sağlık kuruluşuna gideceği sırada kaçırılmıştı.

Muhsin’in ailesine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Muhsin’in Taiz kentinin Es-Salev ilçesine bağlı El-Hissiyye köyündeki evi silahlı kişilerce basılarak, dağıtılmış ve ailesi tehdit edilmişti.

Yemen Gazeteciler Sendikası verilerine göre, Husilerin sözde hapishanelerinde bulunan 18’den fazla gazeteci işkenceye maruz kalmaları nedeniyle zor sağlık koşulları altına yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler