SON DAKİKA

Yeni kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkale’den başlanacak

12 Mart 2016, C.tesi - 04:29
KIRIKKALE (AA) - İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımına Kırıkkale’den başlanacağı bildirildi.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mart’ta Kırıkkale ve ilçelerinde kimlik kartı başvurularının alınmaya başlanacağı belirtildi.

TCKK’nın elektronik ve görsel olarak bir çok güvenlik unsurunu barındırdığına dikkati çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"TÜBİTAK tarafından geliştirilen kriptolarla korunan TCKK’nın içerdiği bilgilere art niyetli ulaşılmasının önüne geçilmiş, böylelikle taklit edilmesi ve kopyalanması imkansız hale getirilmiştir. TCKK, yeni dünyanın gelişmelerine paralel olarak hayatımıza teknolojik gelişmelere uygun ve güvenli kimlik doğrulama alanında sayısız fayda sağlamakla birlikte, aynı zamanda yeni kullanım alanlarına açık bir mimaride tasarlanmış olup temaslı ve temassız çipe sahiptir. Vatandaşlarımızın kimlik ve biyometrik verileri yüksek güvenlikle muhafaza edilmektedir. Uluslararası standartlar, uyumluluk esasları ve güvenlik kriterlerine sahip olarak TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sisteminin kullanıldığı kimlik kartı, bu özelliğiyle milli bir güvenliği de beraberinde getirmektedir. Kimlik bilgilerimizin hem ulusal hem de uluslararası seviyede güvenliğini sağlamak amacına hizmet eden milli işletim sistemi, uluslararası tüm güvenlik testlerinden başarıyla geçmiştir."

Açıklamada, kimlik kartını almak için yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılmasının gerektiği kaydedildi.

Başvuru için yerleşim yeri adresinin veya nüfusa kayıtlı olan yerin Kırıkkale ili veya ilçeleri olması gerektiği anlatılan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Kimlik kartı başvuruları internetten ya da çağrı merkezinden randevu alınarak yapılabileceği gibi randevusuz da ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilecektir. Randevu almak için ekimIikrandevu.nvi.gov.tr adresine başvurabilir ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınabilir. Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenecektir. Kimlik kartı bedeli, kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 liradır. Kimlik kartı hazırlanarak, başvuru sırasında belirttiğiniz adrese PTT kargo ile teslim edilecektir. Başvurunuz sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak olan PIN şifrenizi, güvenliğiniz açısından kimlik kartınızı teslim aldıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosklan kullanarak değiştirebilecektir. İlk olarak yerleşim yeri veya nüfus kaydı Kırıkkale ve ilçelerinde olanlar başvurabilecektir."


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler