SON DAKİKA

Yetenekli öğrenciler hünerlerini sergiledi

05 Mayıs 2019, Pazar - 13:50
EDİRNE (AA) - Edirne'de geleceğin "teknoloji yıldızı" olmayı hedefleyen gençler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında uygulamalı sınavda en iyi projeyi yapmak için hünerlerini sergiledi.

Selimiye Spor Salonunda yapılan uygulamalı sınavda, öğrenciler kendilerine verilen pipet, CD, şişe, kapak, balon gibi malzemelerle iki saat içerisinde en uzak mesafeye gidebilecek arabayı yapmak için birbiriyle yarıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Edirne Valisi Ekrem Canalp'i ziyareti sonrası Deneyap Teknoloji Atölyelerinde sınava giren öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Kacır, ziyaret sonunda öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Kacır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında, 12 ilde uygulamalı sınav yaptıklarını belirtti.

Sınavlarda öğrencilerin yeteneklerinin ölçüldüğünü ifade eden Kacır, "Uygulama projesinde öğrencilerin tasarım yetkinliklerini, temel bilimsel kuralları kullanarak çözümler türetme yeteneklerini ve proje geliştirme kabiliyetlerini ölçmeye çalışıyoruz. Tespit edilen özel yetenekli öğrenciler 3 yıllık teknoloji eğitimi görecek. Robotik kodlamadan, nesnelerin internetine, siber güvenlikten yapay zekaya kadar pek çok alanda yaparak öğrenme fırsatı yakalayacak" diye konuştu.

Projeyle 5 yılda 50 bin yetenekli öğrencinin atölyelerden mezun edileceğini anlatan Kacır, projenin milli teknoloji hamlesi açısından önemine dikkat çekti.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nin yetenekli çocukların, teknoloji geliştiren bireylerin, erken yaşlarda tespit edilmesi ve desteklenmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı işbirliğinde milli teknoloji hamlesine önemli bir kuvvet çarpanı oluşturacak projeyi hayata geçirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler