SON DAKİKA

YTB’nin İnsan Hakları Eğitimi başvurusunda son 4 gün

18 Eylül 2017, Pazartesi - 20:00
ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) yurt dışında eğitim gören öğrenciler için 21-27 Ağustos’ta düzenleyeceği İnsan Hakları Eğitim Programı’na başvurular 30 Temmuz’da sona erecek.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için birçok alanda çalışmalar yürüten YTB, İnsan Hakları Yaz Eğitim Programı ile yurt dışında öğrenimlerine devam eden üniversite öğrencilerini Türkiye’de buluşturacak.

Programa katılacak öğrenciler, ulusal ve uluslararası alanda deneyimli akademisyen, kamu görevlisi ve hukukçulardan insan hakları konusunda eğitim alma fırsatı bulacak.

Dili Türkçe olacak programa başvurular 30 Temmuz’da sonlanacak.

Avrupa, ABD, Kanada ve Avustralya’da ikamet eden, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve sosyal bilimlerin diğer alanlarında 3. veya 4. sınıf üniversite ile yüksek lisans öğrencilerini kapsayan program, 21-27 Ağustos’ta düzenlenecek.

Ankara’daki programda, öğrencilerin, uluslararası metinlerde ve ülkelerin anayasalarında temel hak ve özgürlükler, insan haklarının ulusal ve uluslararası düzeyde korunması, din ve etnik köken temelinde ayrımcılık, nefret suçlarının raporlanması eğitimi, sivil savunuculuk ve Türkiye’nin idari sistemi ile önemli kamu kurumları hakkında bilgilendirilmeleri hedefleniyor.

Program çerçevesinde kurum ve kültürel ziyaretlerin yanı sıra 1 günlük Kapadokya gezisi de yapılacak.

Eğitim programını eksiksiz tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler