SON DAKİKA

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete’de

31 Temmuz 2016, Pazar - 05:12
ANKARA (AA) - Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in Jandarma Genel Komutanlığına, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın Genelkurmay 2. Başkanlığına getirilmesinin de aralarında bulunduğu atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına ait atama ile Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında kuvvet komutanlıklarındaki 14 general, 2 amiral ve 99 albaya ilişkin terfi kararları Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kararlar kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun görev süresi 30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere bir sene daha uzatıldı.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevine atandı. Orgeneralliğe terfi eden Musa Avsever, 1. Ordu Komutanlığına, orgeneralliğe terfi eden Hasan Küçükakyüz ise Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına getirildi. Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler de Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklarında bir üst rütbeye terfi eden 14 general, 2 amiral ve 99 albaya ilişkin terfi kararı ile söz konusu subayların listesi de Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler