SON DAKİKA

Yüksek yargı düzenlemesi Genel Kurulda

30 Haziran 2016, Perşembe - 09:08
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu’nda Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 2. Bölümü’nün görüşmeleri devam ediyor.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İlhan Çomak’ın Bolu F Tipi Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda terör suçundan hükümlü olduğunu belirterek, Çomak’ın 36 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini söyledi.

Bozdağ, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidiyor, askeri hakimin mahkemede bulunması nedeniyle hak ihlali tespit ediliyor ve yeniden yargılama istemi var. En sonunda bu da karara bağlanıyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesi uyarlama talebinin reddi, ağır hapis cezasının süreli hapse dönüştürülerek aynen infazına karar veriyor. Bakın, burada tutuklu birisi yok, mahkûm birisi var ve hükmü de kesinleşmiş birisi var. Bunu ’tutuklu’ diye takdim etmek fevkalade yanlıştır." ifadesini kullandı.

Ceza infaz kurumlarında çıplak aramaların sadece Türkiye’de değil, Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin tamamında yapıldığını vurgulayan Bozdağ, o ülkeler ile Türkiye’nin uygulamasına bakıldığında, Türkiye’nin uygulamasının onlara göre daha insani bir uygulama olduğunu dile getirdi. Bozdağ, bunun zaman zaman güvenlik nedeniyle yapıldığına dikkati çekerek, bunun gizli bir şey olmadığını, yönetmeliğinin olduğunu ve buna göre yapıldığını ifade etti.

Bozdağ, ceza infaz kurumlarında bulundurulabilecek eşya ve maddelere ilişkin Resmi Gazete’de yayınlanmış yönetmelik olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bir de Ergin Aktaş’ın Adli Tıp Kurumunun ’Cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen halen cezaevinde tutulduğu iddiası var, bu doğrudur. Ergin Aktaş, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve nitelikli şekilde kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Hükümlü bu suçlardan dolayı şu anda cezaevinde bulunuyor. Bombanın elinde patlaması sonucu, yani eylem hazırlığı veya eylem sırası, tam bilemiyorum. Sol kol orta alt 1/3 seviyesinde, sağ el bilek eklem seviyesinin üstünden ampute olduğu bir durum var. Adli Tıp da bunu tespit etmiş, ’Cezaevinde kalamaz’ raporu vermiş. Güvenlik nedeniyle bunun cezasının infazının ertelenmesine onay çıkmamıştır çünkü buna dair değerlendirmelerde canlı bomba olarak kullanılma riski, ihtimali bulunduğundan bu yöndeki rapora rağmen infazın ertelenmesi yönünde bir karar verilmemiştir."








Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler