SON DAKİKA

Yunanistan’da gözaltındaki mülteci çocuk sayısı endişe verici

22 Ekim 2017, Pazar - 00:40
ATİNA (AA) - Yunanistan’daki karakol nezarethanelerinde ve gözaltı merkezlerinde olumsuz şartlarda tutulan sahipsiz mülteci çocuk sayısının endişe verici seviyelere ulaştığı bildirildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas’a gönderilen mektupta, "Yunanistan hükümeti, polis nezaretindeki sahipsiz mülteci çocukların sayısının azaltılması için acilen harekete geçmelidir." ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan’da barınaklara nakledilmek üzere polis nezaretinde tutulan çocuk sayısının 19 Temmuz itibarıyla 117’ye ulaştığına dikkat çekilen mektupta, bu sayının geçen kasımda sadece 2 olduğunun altı çizildi.

Mektupta görüşlerine yer verilen örgütün Yunanistan Uzmanı Eva Cosse, Yunan hükümetinin bu istismara yol açan uygulamayı durdurması gerektiği çağrısında bulunarak, "Onlarca savunmasız çocuk, bakım görmek yerine bazı durumlarda akrabası olmayan kişilerle kirli ve kalabalık karakol hücrelerinde kilitli tutuluyor." değerlendirmesinde bulundu.


Öte yandan çocukların keyfi ve gereğinden çok daha uzun süre gözaltı merkezlerinde tutulmalarının uluslararası hukuk ve Yunan hukukuna aykırı olduğu vurgulanan mektupta, Yunanistan’ın sahipsiz mülteci çocuklar için "kronikleşmiş" tesis yetersizliği bulunduğu vurgulandı.

Örgütün geçen ayki raporunda, Yunanistan’da yaşları yanlış kaydedilen mülteci çocukların şiddete, tacize, cinsel istismara ve insan kaçakçılığına karşı korunmasız bırakıldığı belirtilmişti.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler