SON DAKİKA

Yunanistan’da orman yangınları

22 Mart 2018, Perşembe - 02:00
GÜMÜLCİNE (AA) - Yunanistan’ın Zakinthos Adası’nda çıkan orman yangınında 3 ev, bir manastır ve 3 restoranın zarar gördüğü bildirildi.

Yunan basınına göre, Zakinthos Adası’nda, Anafonitria bölgesinde sabah saatlerinde çıkan yangın, karadan ve havadan süren çalışmalara rağmen kontrol altına alınamadı.

Bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın nedeniyle çok sayıda ev boşaltılırken, yangın bölgesinde mahsur kalan yaklaşık 100 kişilik turist grup son anda itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Havanın kararmasıyla yangın söndürme çalışmalarının sadece kara birlikleri tarafından sürdürüldüğü adada, Anafonitria, Volimes ve Porto Rafti’de alevlerin evlerin avlusuna kadar ulaştığı bildirildi. Yangında en az 3 ev, bir manastır ve 3 restoran zarar gördü.

Yunan itfaiye yetkilileri, yangın söndürme çalışmalarının zorlukla sürdürüldüğü adada son 24 saat içerisinde 54 noktada yangın çıktığını belirtti.

Öte yandan, Aitoloakarnania ve Epir bölgesinde iki gündür süren orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, Mora Yarımadası’ndaki Arkadia ilinde sabah saatlerinde çıkan yangının hızla yayılarak Karitea ve Agii Theodori bölgelerindeki yerleşim birimlerine yaklaştığı ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler