SON DAKİKA

Zabıta ekipleri dilencilere karşı uyardı

20 Mart 2018, Salı - 05:00
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi, çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, halktan para isteyerek dilencilik yapan kişilerin önlenmesi adına çalışma yürütüldüğü, bu kişiler hakkında da yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

Halkın yoğunlukta olduğu bölgeler, cadde ve kavşaklarda trafik ışıklarında bekleyen araçların aralarına girerek tehlike oluşturan, mendil satan veya çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere itimat edilmemesi istenilen açıklamada, bireylere fırsat vererek dilenciliğin teşvik edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Vatandaşın bilinçlendirilmesi amacıyla broşür dağıtıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle küçük yaştaki çocukların dilendirilerek gelir elde edilmesinin önlenmesi gereklidir. Zabıta ekiplerince vatandaşlara dağıtılan bilgilendirici broşürler ile bunu önlemeye çalışıyoruz. Broşürlerimizde, ’dilencilik meslek olmasın, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmalıyız. Gerçek ihtiyaç sahipleri için devletimiz ve halkımızın ürettiği pek çok çözüm mevcuttur, unutmayın.

Bağış yaptığınız her dilenci karşınıza yeni dilenciler çıkaracak, çocuk ve engellilerin istismarını arttıracaktır. Dilencilik sizin duyarlılığınız ile engellenir. Dilenciliği birlikte önleyebiliriz. Devletimiz ihtiyaç sahiplerinin yanındadır.’ cümleleri yer alıyor. Tüm vatandaşlarımızın dilencilere karşı daha duyarlı ve dikkatli olmaları gereklidir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler