SON DAKİKA

“Zafer demokrasinin, meydanlar milletindir“ etkinliği

20 Ocak 2017, Cuma - 11:05
ANKARA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’deki "Zafer demokrasinin, meydanlar milletindir" etkinliğinin bugün düzenlenmesine ilişkin "15 Temmuz’a gelinen süreçte 17 Aralık önemli bir milat. Türkiye, ağır çekim darbe sürecine 17 Aralık 2013’te girdi. Bu bakımdan etkinlik için 17 Aralık tarihini bilinçli olarak tercih ettik." dedi.

Çanakkale İçdaş Kongre Merkezi’nde, saat 19.00’da düzenlenecek etkinliğe ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı felaket karşısında, milletin tarihi bir destan yazdığını belirtti.

Turan, Çanakkale halkının ilk günden itibaren meydanlara çıkarak vatanına, milletine ve demokrasiye sahip çıktığını, adeta 1915’te Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen atalarından devraldığı ruhla meydanlarda mücadele ettiğini, demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade etti.

Bu bakımdan Çanakkaleliler olarak 15 Temmuz’un hatırasının yaşatılması konusunda çok hassas davrandıklarını anlatan Turan, etkinlik kapsamında Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdulkadir Katra’nın yönetmenliğinde "Zafer demokrasinin, meydanlar milletindir" adlı tiyatro oyunu sahneleneceğini bildirdi.

Bülent Turan, etkinlik kapsamında 15 Temmuz’da ve İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına fotoğraf sergisinin de açılacağını aktardı.

Etkinliğin düzenlendiği bugünün bilinçli bir tarih olduğunu vurgulayan Turan, "15 Temmuz’a gelinen süreçte 17 Aralık önemli bir milat. Türkiye, ağır çekim darbe sürecine 17 Aralık 2013’te girdi. Bu bakımdan etkinlik için 17 Aralık tarihini bilinçli olarak tercih ettik. 15 Temmuz’u anlamak için 17/25 Aralık’ı anlamamız gerekiyor." diye konuştu.

Turan, 3 yıl önce yargı darbesiyle uzaklaştırılmaya, üretilen montaj kasetlerle AK Parti iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın gözden düşürülmeye çalışıldığını ifade ederek, "O günlerde muhalefet partileri FETÖ’cü savcıların dosyalarıyla AK Parti’ye saldıracaklarına, bizimle beraber FETÖ’ye karşı mücadele etselerdi belki de 15 Temmuz hiç yaşanmayacak, Türkiye FETÖ tehlikesini daha erken bir tarihte atlatacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler