SON DAKİKA

Zigana Dağı’nda ölen 10 dağcı anıldı

09 Ekim 2018, Salı - 09:45
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'nin Torul ilçe sınırları içindeki Zigana Dağı'nda 9 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı anıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF), Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri ile ülkenin farklı yerlerinden 200'ü aşkın dağcı, Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde bir araya geldi.

Dağcılar, Türk bayraklarıyla çığ felaketinde hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcı anısına dağın zirvesinden Çığ Şehitleri Anıtı'na kadar 3 kilometrelik yolu yürüdü.

Anıt önüne gelen katılımcılar, burada çığda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, törende yaptığı konuşmada, çığ felaketinde 10 dağcıyı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Olayın acısını derinden hissettiklerini ifade eden Memiş, dağcılara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve bütün dağcılık camiasına başsağlığı diledi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen de 2009 yılında yaşanan felaketin hem şehri hem de ülkeyi üzüntüye boğduğunu söyledi.

- "Onları hiçbir zaman unutmadık"

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ise 9 yıl önce yaşadıkları acıyı unutmadıklarını dile getirdi.

Doğanın birtakım zorlukları bünyesinde barındırdığına işaret eden Başar, "Dağcılar sporu tanıtmak için buraya geldiler. Buralara gelen insanlara öncülük yapmak için buralara gelmişlerdi. O elim günde çığ nedeniyle 10 kardeşimizi kaybettik. 9 yıl önce bu acıyı yaşadık. Ülkemizin 4 bir yanından gelen dağcı arkadaşlarımız burada onları yad ediyor. Onları hiçbir zaman unutmadık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören, çığ şehitleri için yapılan duayla son buldu.

Törene, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK), Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü üyeleri, ölen dağcıların yakınları ile çok sayıda dağcı katıldı.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler