SON DAKİKA

Zimbabve’de hükümet karşıtı gösteriler

27 Ağustos 2016, C.tesi - 06:32
HARARE (AA) - Zimbabve’nin başkenti Harare’de polisin cop, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığı hükümet karşıtı gösterilerde 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ülkenin muhalefet lideri Morgan Tsvangirai, basına yaptığı açıklamada, halkın öfkesinin çok derin olduğunu ve "Artık yeter" demeye başladıklarını belirtti.

En az 18 muhalefet partisi liderinin ve sivil toplum kuruluşlarının daha büyük bir gösteri çağrısında bulunduğunu belirten Tsvangirai, diğer gösterinin gelecek cuma günü yapılacağını ifade etti.

Protestolara katılan eski Başbakan Yardımcısı, şu an Önce Halk Partisi’nin lideri olan Joice Mujuru, gösterilere izin veren mahkeme kararı olmasına rağmen, polisin eylemcilere şiddet uyguladığını ve 50 kişiyi yaraladığını söyledi.


Ülkede 2018 yılında düzenlenecek seçimler öncesinde reform talebinde bulunan göstericiler, kendi yerel dillerinde, "Bu yaşlı adamın kendisiyle beraber ülkeyi mezara götürmesine izin verilmemeli." diye bağırdı.

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe ise görevine devam edeceğini açıkladı.


İçişleri Bakanı Ignatius Chombo da gösterileri Batılı ülkelerin planladığını ileri sürdü.

Devlet Başkanı Mugabe destekçileri ise ülkenin beyazlar tarafından yönetilen azınlıktan bağımsızlığını kazandığı 1980’den bu yana yönetiminde olan 92 yaşındaki Mugabe’nin ölene kadar ülkeyi yönetmesini istiyor.

Gösteriler sırasında çatışmaların yaşandığı sokaklarda birçok mağazanın da kepenk indirdiği görüldü.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler