SON DAKİKA

Zonguldak’ta maden ocağındaki göçük

31 Ağustos 2017, Perşembe - 08:40
ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçinin cenazesi, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde toprağa verildi.

TTK Üzülmez Müessesesi Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü’ndeki maden ocağının eksi 220-241 kodlarında meydana gelen göçükte ölen Ramazan Zurnacı’nın (36) cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak, Çaycuma ilçesinin Perşembe beldesine bağlı Yazıköy’ündeki baba evinin önüne getirildi.

Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından helallik alındı.

Daha sonra köy alanına getirilen Zurnacı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan, Ramazan Zurnacı’nın yakınları gözyaşlarına hakim olamayarak, "Ramazan gitme, bırakma bizi." sözleriyle ağıt yaktı.


Evli ve iki çocuk babası Ramazan Zurnacı’nın cenaze törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, kurum ve sendika yöneticilerinin yanı sıra mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

- "Madene girdiğinde çok mutluydu, kurban kesti"

Hüseyin Zurnacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin daha önce İstanbul’da temizlik işlerinde çalıştığını söyledi.

Kardeşinin maden ocağına erken emeklilik için girdiği belirten Zurnacı, "Madene girmek zorunda. Biz giremedik, o girdi. Onun şansına. Dün köyümüzde beraberdik. Birlikte kahvaltı yaptık, gezdik. Ayrılırken sarıldık birbirimize. Bana, ’Haftaya yine geleceğim.’ dedi. Madene girmek için çok uğraşıyordu. Madene girdiğinde çok mutluydu, kurban kesti. Sonunun böyle olacağını bile bile girdi. Ekmek davası için mecbur girmek zorundasın. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

- Zorlu elemeden geçmişti


TTK Genel Müdürlüğünce, müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Üzülmez, Kozlu ve Armutçuk’ta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için 2008’in ekim ve kasım aylarında 35 bin 291 aday mülakata katılmıştı.


Mülakatta uzunluğu 4 metreyi aşan maden direği taşıyan, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen adaylardan 20 bin 814’ü noter huzurunda çekilecek kuraya katılmaya hak kazanmıştı.


Kura sonucu, 3 bin asil ve 3 bin yedek madenci belirlenmiş, işçiler sağlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009’da işbaşı yapmıştı.


Ramazan Zurnacı da kura sonucu madende iş başı yapanlar arasında yer alıyordu.

- Olay

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü’ndeki maden ocağının eksi 220-241 kodlarında, meydana gelen göçükte Ramazan Zurnacı hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler