SON DAKİKA

Zonguldak’taki cinayet davası

29 Nisan 2016, Cuma - 06:08
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta, kendisini kaçıran, daha sonra da kötü muamelede bulunan kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki kadının yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya daha önce kendisini İstanbul’a kaçırdığı iddia edilen Mustafa Özdemir’i (23) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Deniz S. (22) ve avukatları katıldı.

Deniz S. savunmasında, İstanbul’a amcasının yanına çalışmaya gittiğini ve Özdemir’in kendisini bir düğünde gördükten sonra rahatsız etmeye başladığını öne sürdü.

Mustafa Özdemir’in kendisini sürekli rahatsız ettiğini öne süren sanık Deniz S, Özdemir ile ilkokul yıllarından tanıştıklarını fakat herhangi bir duygusal ilişkilerinin olmadığını belirti.

Deniz S, kendisini sevmediğini ve görüşmek istemediğini söylemesine rağmen Özdemir’in takibe devam ettiğini belirterek, şunları anlattı:

"İstanbul’da amcamın torununun düğününde karşılaşınca aynı hareketlerine tekrar başladı. Telefon numaramı nereden buldu bilmiyorum ama beni sürekli arıyor ve ’Beni hala sevdiğini’ söylüyor ve ’Bir kere görüşmek istiyorum’ dedi. Devamlı arayınca en son peşimi bırakması için Kartal’da sahilde görüştüm. O oraya servis aracıyla gelmişti. ’Konuşurken de bir şeyler içelim’ dedi. Bana kola ikram etti. Ben içmeye başladım. O da yemek için bazı şeyler almak üzere yanımdan ayrıldı. Yanıma döndüğünde ayıktım. Birkaç dakika sonra bayıldım. O sırada da bana tecavüz etmiş. Uyandığımda çıplaktım. Ağlamaya başladım. Minibüsün içinde arka kısımda uyandım. Ağlamam üzerine ’seni elde etmek için başka çarem yoktu’ dedi. Beni bırakmasını istedim. Bırakmadı."

- "Ağabeyinden olursun’ diyerek tehdit etti"

"Ben kimseye söylemeyeceğim dememe rağmen beni bırakmadı. Israr edince beni bıraktı." diyen Deniz S, şunları kaydetti:

"Beni bırakırken eğer kimseye söylersem ’ağabeyinden olursun’ diyerek tehdit etti. Tekrar beni aramaya başladı. Söyleyeceğim diye korktu. Sonra Pendik’te marketin önünde buluşmaya karar verdik. Arabaya bindim. Kapıları kilitleyerek beni kaçırdı. Bir eve getirdi ve boştu, kimse yoktu. Evin kapısı kilitliydi. Evin kapısını kimliği ile açılıyordu. Ben kurtulmak için ablamı aradım. Telefonumu kırdı. Benim evden çıkmamam için kapıları ve pencereleri de kilitledi. Bana ’senden ve karımdan vazgeçmeyeceğim’ diyordu."

Özdemir’in alkolle birlikte uyuşturucu kullandığını, kendisini de kullanmaya zorladığını ve hırsızlık yaptırdığını ifade eden Deniz S, "Çaldığımız malları bir büfeye satıyordu. Aldığı parayla alkol ile ot alıyordu. Yılbaşından 2 gün sonra beni Zonguldak’a annemin evine götürdü. Çünkü sürekli ağzımdan kan gelmeye başlamıştı. Bizim evde 2-3 akşam kaldı."

- "Yapıp yapmamakta kararsız kaldım"

Deniz S, ailesinin Mustafa Özdemir’e kendi isteğiyle kaçtığını sandığını iddia ederek, bu yüzden ailesini bir şey anlatmadığını söyledi. Birkaç gün sonra kendisini tekrar İstanbul’a götürmek istemesi üzerine Özdemir ile tartıştıklarını belirten Deniz S, "Tartıştık ve daha sonra ’bekle üstümü değiştireyim’ dedim. O sırada da mutfaktan bıçağı aldım. Yapıp yapmamakta kararsız kaldım. Onun baskısı nedeniyle olay gerçekleşti. Tartışmaların sonunda öldürdüm. Bıçağı kazağımın içinde tutuyordum. Büyük ekmek bıçağını bir anda saplayınca yere yığıldı. Şokun etkisiyle nasıl yaptım bilmiyorum. Hayatımı bitirdi ve hala da bitirmekle devam ediyor. O dört duvar bana Mustafa Özdemir’i hatırlatıyor. Hayatımın hiçbir anından da gitmeyecek. Yaptığıma bin pişmanım."

Mahkeme heyetinin, "Bıçağı sapladığın sırada sana müdahale etmedi mi" sorusuna Deniz S, "İlk vuruşta benim bileğimden tuttu. Ben sağ elimi kullanırım. Darbelere devam ettim. Yere düştü, can çekişiyordu. Ölmedi. Göğsüne tekrar bıçağı sapladım. Öldüydü." dedi.

Heyet, bazı tanıkları dinlemesinin ardından eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Karaelmas Mahallesi Fındıksuyu Sokak’ta 15 Ocak’ta, kendisini zorla İstanbul’a götürmek istediğini iddia ettiği Mustafa Özdemir’i (23) vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Deniz S, polis merkezine teslim olmuş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Mustafa Özdemir’in ailesi ise oğullarının bir başkası tarafından öldürüldüğünü, zanlının da suçu kabul ettiğini öne sürmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler