SON DAKİKA

Zonguldak’taki FETÖ/PDY davası

17 Temmuz 2018, Salı - 09:35
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma sonucunda haklarında dava açılan, 13'ü tutuklu, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 15'i firari 84 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgütün ildeki "mütevelli heyeti"nde oldukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle yargılanan 13'ü tutuklu 66 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıkların yeniden ifade vermesinin ardından avukatları savunma yaptı.


Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan B.T.Ç, M.F.C. ve Y.U'nun adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, firari sanıkların yakalanma durumuna ilişkin bilgi alınması ve bazı tanıkların dinlenmesi için 9 Şubat 2018'e ertelendi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 15'i firari 84 sanık hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli sürelerde hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler