SON DAKİKA

Filipinler’in pirinç tarlaları göz kamaştırıyor

Dünya'nın sekizinci harikası olarak kabul edilen Filipinler'deki pirinç tarlaları, UNESCO kültür mirası listesinde yer alıyor.
28 Kasım 2015, C.tesi - 14:55
Filipinler‘in başkenti Manila’nın da üzerinde olduğu Luzon Adası, Filipinliler için "dünyanın sekizinci harikası” olarak kabul edilen çeltik tarlalarına ev sahipliği yapıyor. Banaue bölgesinde, 2000 yıl önce Ifugao kabilesi tarafından işlenmeye başlanan bu alanlar UNESCOKültür Mirası listesinde de yer alıyor.




CENNETE ÇIKAN MERDİVENLER
333 yıl ülkeyi sömürge olarak kullanan İspanyollar, bu pirinç tarlalarını cennete çıkan merdivenler olarak tanımlamışlar. Banaue’nin binlerce yıllık çeltik tarlaları Filipinlilerin de gurur kaynağı. Banaue’nin doğusunda bulunan Batad‘da UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bir yer. Banaue Köyü çeltik tarlaları kadar ünlü olan Batad Çeltik tarlaları, sanki bir amfi tiyatro gibi yükseliyor. 2000 yıl önce Ifugao kabilesi buraları el emekleriyle inşa etmişler.



PİRİNÇ ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR
O zamandan bu yana, nesilden nesile aktarılan geleneksel tarım yöntemleri ile pirinç üretimi devam ediyor. Son yıllarda iklimlerin değişmesi, şiddetli yağışlar ve artan erozyon etkisiyle, Ifugao görkemli amfi tiyatro çeltik terasları tahrip olma tehlikesiyle karşı karşıya.



GELENEKSEL EVLERİNDE OTURMAYI SÜRDÜRÜYORLAR
Turistlerin de katılım gösterdiği gönüllü programlarla, çeltik tarlaları arasına taş duvarlar inşa edilerek sellerin yıkım etkisi azaltılmaya çalışılmış. Asya’da en iyi korunan İspanyol kolonisi olarak kabul edilen Filipinler, birçok farklı kültürün yaşadığı bir ülke. Banaue, Batad, Sagada ve Vigan çevresinde yaşayan yerliler halen yüzlerce yıl önce inşa edilmiş geleneksel evlerinde oturmayı sürdürüyor.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler