Baklava üreticilerini bayram telaşı sardı

Ramazan Bayramı Gaziantep’teki baklava üretim tesislerinde yoğunluğa neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, Çarşamba - 17:04
Haberler » GÜNDEM
Ramazan Bayramı’nda misafirlerine Antep baklavası ikram etmek isteyen tüketiciler, Gaziantep’teki üretim tesislerinde yoğunluğa neden oldu.

Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan "Antep baklavası"nın üretildiği tesislerde bayram için hazırlıklar sürüyor. Bin bir emekle üretilen baklavanın siparişlerine yetişmek isteyen ustalar, çalışma sürelerini 12 saate çıkarırken, işletmelerin de personel sayısını yüzde 50’ye yakın artırdı.

Daha önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanına baklava gönderen işletmeler, bu bayram yoğun talep görüyor. Antep fıstığı fiyatlarının artması nedeniyle yaşanan tartışmalara rağmen ustalar, Antep baklavasına geçen yıllara göre daha fazla talep olduğunu bildirdi.

Ayıntap Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, AA muhabirine, ramazanın son günlerinde yoğun talep aldıklarını vurguladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da baklava için gelen siparişleri yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Aktaş, "Çok şükür Antep baklavası her geçen gün daha fazla tanınıp, biliniyor. Damaklarda bizim ürünlerimiz farklı bir yer edinmiş durumda. Bu nedenle talep hızla artıyor." dedi.

Fazladan personel çalıştırıyorlar

Talepleri karşılayabilmek adına kapasitelerinin son noktasına kadar çalıştıklarını vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

"Şu anda mesai saatlerimizi neredeyse ikiye katladık. Ekstra eleman alımı yaptık. Daha önce baklavacılık yapmış arkadaşlarımızı bayram nedeniyle bünyemize kattık. Bu şekilde talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Şu an sadece biz değil, tüm imalathaneler yoğun şekilde çalışıyor. Tahminen şu ara Gaziantep’te günlük 50 tona yakın baklava üretimi yapılıyordur. Yapılan baklavaları da kargo vasıtasıyla Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Normalde de zaten Gaziantep’te 15-20 ton arasında baklava üretimimiz gerçekleşiyor."

Baklava kargoculuğu yapan Faruk Yıldız ise Gaziantep’in eşsiz lezzetini Türkiye’nin her yerine ulaştırabildiklerini dile getirdi.

Bu yıl Kars’tan İstanbul’a güneyden kuzeye kadar her yere gönderim yaptıklarını aktaran Yıldız, "Daha önce de talep vardı ama bu sene işler daha yoğun." diye konuştu.


  • Erdoğan, Yenikapı’da milyonlara hitap etti!
  • Kandil’de kuş uçurtulmuyor
  • Cebe giren ’bozukluk’ 250 milyon liraya dayandı
  • ABD’li Washington Post’un Millet İttifakı mutluluğu
  • Sağanak yağış İstanbul’u vurdu! Minibüs altgeçitte mahsur kaldı
  • FETÖ şüphelileri Yunanistan’a kaçamadan yakalandı
  • Yunanistan ile Makedonya ’isim sorununu’ çözdü
  • Semih Terzi’nin son mesajları dava dosyasında
  • Bayramın ilk günü yurt dışında 105 binden fazla oy kullanıldı
  • Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı
  • Suriyeli yetimler en çok babalarına sarılıp uyumayı özlüyor
  • Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu
  • Yerli otomobil açıklaması! ’Milyon sipariş alırız...’
  • Şehidimizin babası: Demirtaş mı masummuş!
  • İşte firari FETÖ’cülerin buluşma adresi
  • Mehmetçik Kandil’deki terörelebaşlarını süpürecek
  • Oy simsarlarına siber kalkan
  • FETÖ’nün son şeytani taktiği deşifre oldu
  • Kamu yönetimine yeni sistem

Yorumlar

Yorum yap

NAMAZ VAKİTLERİ
İmsak 03:31
Güneş 05:20
Öğle 12:58
İkindi 16:49
Akşam 20:23
Yatsı 22:03
Lig Sonuçları

Belge.com.tr SOSYAL AĞLARDA

  • Belge.com.tr Facebook'ta

  • Belge.com.tr Twitter'da

  • Belge.com.tr Google +1'da