SON DAKİKA

Viktoria Kumaş Boyası & Kumaş Boyamanın Tarihçesi – Everydye.com

18 Ocak 2020, C.tesi - 23:10

Kumaş boyama, dokuma sanayi malzemesi olan gevşek lif, iplik ve kumaşa uygulanan ve bu ürünlerin rengini değiştirmeyi amaçlayan bir boyama işlemidir. Kumaş boyama yüzlerce yıldır kullanılan bir yöntem olmakla beraber geçmiş yıllarda kaynak olarak kullanılan boyalar hayvan ve bitkilerden elde edilmekteydi. Özellikle son 150 yılda renk yelpazesini genişletmek, boyaların kumaş üzerinde daha etkili olmasını sağlamak ve boyaların dış etmenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlamak amacıyla yapay boya üretimlerine başlandı. Farklı kumaş türleri için farklı boya türlerine gereksinim duyulması da yapay boya üretiminin sebepleri arasında bulunmaktaydı. Günümüzde Viktoria Boya tüketicisine kumaş boyası türlerinin en kaliteli örneklerini sunarken ürettiği onlarca renk seçeneği ile birlikte kumaş boyası üretiminin en önemli markaları arasında bulunmaktadır.

Kumaş boyama ile ilgili rastlanan ilk örnekler Hindistan bölgesinden gelmiştir. Hindistan’ın Mohenjo-daro bölgesinde yapılan kazılarda bitki boyası ile boyanmış bir pamuk parçası bulunmuş ve bu kumaşın MÖ 3. milenyum tarihinde boyandığı tespit edilmiştir. Bu boyama işleminde kullanılan boyanın rubai adlı bitkiden elde edildiği sonucuna varılmıştır. Daha sonra ticaret amaçlı yapılan çeşitli ziyaretlerle beraber boyanın farklı toplumlara da yayıldığı bilinmektedir. Kumaş boyasının yayılmasına sebep olan bir başka olay da Büyük İskender’in boyayı askeri kamuflajda kullanıp farklı toplumlara tanıtmış olması olarak görülmektedir.

Everydye tarafından en kaliteli ve en çok tercih edilen örnekleri üretilen kumaş boyası her türlü kumaş üzerinde rahatlıkla kullanılabilir. Boya pigmenti ve tutkal gibi bir bağlayıcının karışımı olan kumaş boyası Everydye tarafından style matt fabric kumaş boyası, your fashion sprey kumaş boyası, dora textile metalik kumaş boyası, fabric hp-lite magic metalik boya ve your fashion shine metalik kumaş boyası gibi kategoriler altında sınırsız renk seçeneği ile üretilmektedir. Boya uygulanmadan önce uygulanacak olan kumaşın temiz ve kuru olması tavsiye edilirken 1 gün sonra ütü ile sabitlenmesi gerekir. CE (Comformite European) Avrupa ürün mevzuatları standardına ve EN-71 boyanmış yüzeylerin ağızla temasını esas alan standardına uygun olan kumaş boyaları bulaştığı yerlerden su ve sabun aracılığıyla kolaylıkla temizlenebilir.

Daha detaylı bilgi için : https://www.everydye.com/en
 
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler