SON DAKİKA

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 37. yılında anılıyor

Necip Fazıl Kısakürek… Aksiyon ve dava adamı… Eserleri ve düşünceleriyle derin izler bırakan Kısakürek’in vefatının üzerinden tam 37 yıl geçti. Türk edebiyatı tarihinde “Sultanu’ş Şuara“ unvanına sahip iki kişiden biri olan büyük üstad vefatının seneyi devriyesinde saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.
Güncelleme: 25 Mayıs 2020, Pazartesi - 15:24
Türk edebiyatı tarihinde Baki’den sonra ikinci "Sultanu’ş Şuara" unvanına sahip olan, şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 37’nci yılında anılıyor.

26 Mayıs 1904’te dünyaya gelen Kısakürek’in çocukluğu, "terbiyemi borçluyum" dediği, dönemin hakimlerinden büyükbabası Maraşlı Kısakürekzade Mehmet Hilmi Bey’in Çemberlitaş’taki konağında geçti.

Kendisine ait çok az görüntü ve resim olmasına rağmen gerek fikirleri gerekse eserleriyle hafızalara kazındı. Kaldırımlar" eserini 1928’de yayımlayan şairin bu eseri okurun büyük ilgi ve hayranlığını kazandı. İlk kez eylül 1943’te haftalık olarak yayımlanmaya başlanan ve dönemin ünlü isimlerinin yazılarına da yer verilen "Büyük Doğu" dergisi, İslami değerleri öne çıkarmasıyla dikkati çekti.

Üstad Necip Fazılın en temel kaygısı gençlikti. Ardından yetişen nesiller de onun eserleriyle besleniyor. Yaklaşık 80 yıllık ömrüne birçok gazete ve dergide sayısız yazı, "Ağaç", "Rapor" ve "Büyük Doğu" adlarıyla çıkardığı dergi, düzineleri aşan konferans ve hitabenin yanı sıra 70 eser sığdıran Üstad, şeker hastalığı sebebiyle Erenköy’deki evinde 25 Mayıs 1983’te vefat etti. Cenaze namazı, Türkiye’nin her tarafında binlerce gencin katılımıyla Fatih Camisi’nde kılınan Kısakürek’in naaşı omuzlarda taşınarak, Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Necip Fazıl Kısakürek’in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle "Necip Fazıl Ödülleri" takdim ediliyor.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler