SON DAKİKA

Muğla'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri başladı

21 Mayıs 2022, C.tesi - 21:50
MUĞLA (AA) - Muğla'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliklerde, katılımcılara yöresel yiyecekler ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Milas ilçesi Güllük Sahil'de düzenlenen etkinlikler, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisiyle başladı.

Şef Özlem Mekik'in sunumuyla gerçekleştirilen "yemek şov"da, Aregala Türkiye Sınır Tanımayan Şefler Derneğinden Ahmet Çetin, Kadri Memiş ve Adnan Şentürk, deniz ürünleri ile zeytinyağı kullanarak meze ve yemekler yaptı.

Ege mutfağından yemeklerin de tanıtıldığı etkinlikte, katılımcılara balık ekmek ikram edildi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, şeflerin pişirdiği yemeklerin tadına baktı.

Vali Orhan Tavlı, burada yaptığı açıklamada, Türk Mutfağı haftasında Muğla ile 13 ilçesinden asırlık tarifler ve "Türk Mutfağı" kitabında yer alan lezzetlerin, yerli ve yabancı misafirlerin tadımına sunulacağını söyledi.

Programa, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar katıldı.

- Ula

Ula ilçesinde ise Akyaka Mahallesi'ndeki İdyma ve Thera Antik Kenti gezildi, Ula Göleti ve Geleneksel Ula Mimari Evleri ziyaret edildi.

Yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar, Ula Hükümet Konağı önünden Belediye Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yaptı.

Etkinlikler kapsamında Muğla Yörük Obaları Derneğince halk oyunları gösterisi sunuldu.

Yemek yarışmalarının düzenlendiği etkinlikte, yöresel ürünler de satıldı. Programa katılan yerli ve yabancı misafirlere, Ula geleneksel düğün yemekleri ikram edildi.

Programa, Vali Tavlı, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Belediye Başkanı Özay Türkler de katıldı.

- Kavaklıdere

Kavaklıdere'nin Menteşe Mahallesi Yerküpe Piknik Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, ilçenin yöresel yemekleri tanıtıldı.

Programa, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Kaymakam Oray Güven, Belediye Başkanı Mehmet Demir, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Volkan Alpözen, MHP İlçe Başkanı Nazmi Can ile vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu programda, vatandaşlara yöresel ürünlerin yanı sıra keşkek, un çorbası, pekmezli bulamaç, kaşık helvası, börülceli makarna ve patlıcan kurutma ikram edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler