ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Avukatlardan Baro Başkanı'na istifa çağrısı

21.05.2015 12:59:00
Konya Avukatlar Platformu, Baro Başkanı'nı istifaya çağırdı. Platform adına açıklama yapan Av. Mustafa Yıldız "Sayın Başkan'a sesleniyoruz; oylarımızı geri çektiğimizi ve meşruiyetinin kalmadığını bilmesini istiyoruz. Gereğini yapmasını bekliyor ve istifaya davet ediyoruz" dedi.
Konya Barosu önünde sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Konya Barosu’na bağlı avukatlar, cübbelerini giyip kameralar karşısına geçti. Avukatlar, Baro Başkanı Fevzi Kayacan’a verdikleri oyları geri çektiklerini duyurdu..
 
Konya Avukatlar Platformu adına açıklamayı Av.Mustafa Yıldız yaptı. "Oylarımızı geri çekiyoruz" başlığı altındaki açıklamada şunlar kaydedildi:
 
"Baro, yargının kurucu unsurlarından olan biz avukatların meslek kuruluşudur. Dolayısıyla, seçmiş olduğumuz başkan, mesleki dayanışmayı sağlama, hukukun üstünlüğünü koruma, mesleki sorunları çözme, birlik ve beraberliği kuvvetlendirme çabası içinde olmalıdır.
 
2014 yılı Ekim ayı içerisinde yapılan seçimlerde, belirttiğimiz vasıfları taşıdığı düşüncesiyle Sayın Fevzi Kayacan'a oy verdik.
 
Ancak, seçimin üzerinden geçen 7 aylık sürede Sayın Başkan kendisine olan güvenimizi boşa çıkardı. Birlik ve beraberliği koruyucu değil ötekileştirici bir dil kullanma yolunu seçti. Yargının sorunlarını adil ve objektif şekilde dile getirme yerine, yargının yıpranmasında ciddi anlamda payı olan bir yapıyı koruyucu tavırlar içine girdi, o yapının dili ile konuşma yolunu tercih etti. Sorunları çözen değil sorun üreten yaklaşımı nedeniyle bulunduğu makamı yıpratarak tüm avukat camiasının itibar kaybına sebep oldu.
 
Gelinen nokta bizi ziyadesiyle üzmektedir.
 
Pasif bir şekilde süreci seyretmeyi, meslek kuruluşumuzun yıpranmasına sessiz kalmayı hukukçu kimliğimize yakıştıramadık. Seçtiklerimizi denetlemenin ve oylarımıza sahip çıkmanın en tabii hakkımız olduğunu düşündük.
 
Ve Sayın Başkan'a sesleniyoruz; oylarımızı geri çektiğimizi ve meşruiyetinin kalmadığını bilmesini istiyoruz. Gereğini yapmasını bekliyor ve istifaya davet ediyoruz.
 
Tüm hukuk camiasına ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."
DİĞER HABERLER