Maltepe Gülsuyu'nda DHKP-C ile uyuşturucu çeteleri arasında günlerce devam eden ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından polis, mahalleyi göz hapsine aldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, sabah saatlerinde Gülsuyu ve Gazi Mahallesi’ne operasyon düzenledi.
Havadan helikopter ile desteklenen operasyona, özel harekat polisleri ve çevik kuvvet polisleri de katılıyor. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlar devam ediyor.
KALEŞNİKOFLU CENAZE
Gülsuyu'nda önceki hafta çıkan olaylarda bir kişi ölmüş, daha sonra düzenlenen cenaze töreninde ise kaleşnikof silahlarla ortaya bir grup çıkmıştı. Polis operasyonu elinde silahla cenazeye katılanlara karşı düzenledi.
SOKAKLARA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI
Operasyona, Çevik Kuvvet polisleri ve Özel Harekat polisleri de destek verirken, önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlar devam ediyor. Gülsuyu'nda yaklaşık 60, Gazi Mahallesi'nde de 15 adrese baskın yapıldı.Operasyon yapılan sokaklarda polis giriş ve çıkışları kapattı.
Operasyonda gözaltına alınanlar olduğuna dair bilgiler alındı.