ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Kocaman: Bu pozisyon hafızamdan hiç silinmeyecek

17.12.2015 14:37:00
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Kayserispor galibiyetini değerlendiren Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, futbol hayatında ender gördüğü hakem yönetimine rağmen alınan 1-0'lık galibiyetin gruptaki pozisyonu belirleme adına önemli olduğunu söyledi.

Açıklamasına 'Bu maçın diğer maçlardan bir adım daha önemli tarafı vardı. O da gruptaki pozisyonu belirleme açısından en önemli maça benziyordu' sözleriyle başlayan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, alt kategori takımları olsa da kupada oynanan her maç çok zorlu gözüktüğünü, bunun da alınan sonuçlardan belli olduğunu ifade etti.

Kocaman "Gruptaki pozisyonu belirlemek için önemli maçlardan bir tanesiydi. İçeride oynamanında avantajıyla kazanarak başlamak en büyük arzumuzdu. Öyle de oldu. Kayserispor ligde son dönemlerde formda ve moralli takımlardan bir tanesi. Bunu da zaten sahaya taşıdılar ve öyle gözüktüler. İlk 25-30 dakikalık bölümde bizi çok top kaybına zorladılar. Bu top kayıplarıyla beraber çok hızlı ataklar yaptılar. Biz de bu top kayıpları ve arka arkaya yediğimiz kontra ataklarla beraber kontrolü ele geçiremedik. 30.dakikalardan sonra oyunun kontrolünü nispeten biraz daha ele geçirmeye başladık. Sonrada rakip kaleye gitmeye başladık. Özellikle ilk yarının sonlarında birkaç tane bizi öne geçirebilecek pozisyonlar oldu. Bunlardan bir tanesi de kaleye girdi. Hakikaten futbol hayatımda ender şeylerden biri olarak hafızamdan hiç silinmeyecek anlardan birine şahit oldum. Böyle bir pozisyonda nasıl ofsayt verilebilir? İnsanın basiretinin bağlanması demek ki böyle bir şey. Kasıt olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kasıtta da böyle bir şey olmaz o kadar bariz bir pozisyondu. Bu öne geçme şansımızı elimizden aldı. İkinci yarı, ilk yarıya göre biraz daha derli toplu, biraz daha kenarlara giden, daha rakip sahaya giden bir haldeydik. Kayserispor’u biraz daha nispeten sahasına ittik. Arayışlarımız çok oldu, pozisyonlarımız da oldu. Ancak değerlendiremedik. 10 kişi kalınca görünen o ki beraberlik de kötü bir skor değildi. Ancak Ömer Ali ile Halil İbrahim’in ikili oyunu, bireysel becerisi, gelen penaltı. Rangelov’un golüyle beraber 3 puan son derece iyi oldu" diye konuştu.

DİĞER HABERLER