ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Konya’nın bazı ilçelerine kar uyarısı! İşte 5 günlük rapor

12.02.2017 11:05:00
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek... Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası, yurt genelinde etkili olacak. İşte Konya’da önümüzdeki beş gün için beklenen değerler...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdiğini açıkladı. Soğuk hava dalgasıyla hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklık değerleri hissedilir derecede düşecek.

Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı hafif yağmurlu, Marmara’nın kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağmurlu, yüksek kesimler karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ise kar yağışlı geçecek.

Yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte Türkiye genelinde hava sıcaklıkları 8 derece birden düşecek. Konya’da da sıcaklık değerleri özellikle gece saatlerinde yeniden eksi değerleri gösterecek.

İşte Konya’da önümüzdeki beş günün hava tahmin raporu:

  
                                                                  GECE                 GÜNDÜZ 
Pazartesi       Sisli                                        -7                            1
Salı               Sisli                                        -8                            0
Çarşamba     Çok Bulutlu                             -8                            0
Perşembe     Çok Bulutlu                             -6                            2
Cuma           Sisli                                         -5                            4

Konya’da sıcaklık değerlerinin düşeceği yeni haftada bazı ilçelerde ise kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü özelilikle Altınekin, Cihanbeyli, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Karapınar ve Kulu’da hafta ortasından itibaren kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Bu ilçelerde kar yağışıyla birlikte termometrelerde 12’lere kadar düşecek.
DİĞER HABERLER