ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Beşiktaş’ta Şenol Güneş derbilerde sergilediği başarılı grafikle ön plana çıkıyor

26.02.2017 07:58:00
Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray, evinde Beşiktaş’ı konuk edecek. Şenol Güneş, Beşiktaş’ta teknik direktörlüğe geldiği günden bu yana derbilerde sergilediği başarılı grafikle ön plana çıkıyor.
Beşiktaş’ta bundan 2 yıl önce yaşanan en büyük sıkıntılardan biri derbi maçlarında galip gelememekti. 2015-2016 sezonunda Slaven Bilic’in görevden ayrılmasının ardından Beşiktaş’ta Teknik Direktörlüğe Şenol Güneş getirildi. Deneyimli çalıştırıcının göreve gelmesiyle birlikte siyah-beyazlı takım derbilerde istediği sonuçları da almaya başladı.
İlk derbiden galibiyetle ayrıldı

2015-2016 sezonuyla birlikte Beşiktaş’ta ki serüveni başlayan Şenol Güneş, ilk derbi maçını Fenerbahçe’yle oynadı. 2014-2015 sezonunda Slaven Bilic yönetiminde derbilerde bırak galip gelmeyi rakip kaleye gol dahi kaydedemeyen siyah-beyazlılar, Şenol Güneş ile çıktığı ilk derbi maçında Fenerbahçe ağlarına 3 gol birden kaydederek sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

6 derbide 3 galibiyet

Ardından Galatasaray ile ligin 15. haftasında karşılaşan siyah-beyazlı takım evinde ezeli rakibini 2-1’lik skorla mağlup etti. Şenol güneş yönetiminde ligde iki yılda toplam 6 derbi maçına çıkan Beşiktaş, bu maçlarda 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Rakip ağlara bu 6 maçta 8 gol kaydeden siyah-beyazlı futbolcular, kendi kalesinde ise 7 gol gördü.

Sadece Fenerbahçe’ye kaybetti

Beşiktaş, ligde Güneş yönetiminde 2015-2016 sezonunda sadece Kadıköy’de oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-0’lık galibiyetle sahadan ayrıldığı maçta puan alamadı.
DİĞER HABERLER