ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Gençlere “başarılı habercilik” anlattılar

13.05.2017 14:53:00
Selçuklu Gençlik Meclisinin düzenlediği İletişim Akademisi’nde gençlerle bir araya gelen KONTV Haber Müdürü Ahmet Akbıyık ve ÜNTV Haber Koordinatörü Selman Selim Akyüz, başarılı habercilik için izlenmesi gereken yolu anlattı. Akbıyık ve Akyüz, insan odaklı haberciliğin önemine dikkat çekti.
Selçuklu Gençlik Meclisinin düzenlediği İletişim Akademisi, Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde devam ediyor. 

Etkinliğin bu haftaki konukları KONTV Haber Müdürü Ahmet Akbıyık ve ÜNTV Haber Koordinatörü Selman Selim Akyüz oldu. 

İlk sözü Akyüz aldı ve ağırlıklı olarak tez çalışmasına da konu olan Medya-Siyaset ilişkisinden bahsetti. 

90’lı yıllarda medyanın siyaseti yönlendirdiğini, ancak günümüzde bunun tam tersi bir durum oluşturduğuna dikkat çeken Akyüz, “Gelişen teknoloji ve şartlara bağlı olarak habercilik de değişime uğradı. Olumlu anlamdaki bu değişime ayak uydurabilen medya kuruluşları ayakta ve yayınlarını devam ettirebiliyorlar. Günümüz gençliğinin sosyal medyaya olan ilgisini göz önüne aldığımızda internet medyası son dönemin en çok ilgi göreni. Haberciliği meslek olarak seçecek gençlere bu alanda kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi. 

KONTV Haber Müdürü Akbıyık ise her mesleğin başarı için sevgi gerektirdiğini, ancak habercilikte bu sevginin düzeyinin biraz daha fazla olması gerektiğine işaret etti. 

Yaptığı işi seven ve özveriyle çalışan habercilerin hep bir adım önde olduğunu dile getiren Akbıyık, “İnsan odaklı habercilik birinci ilke olmalı. Yapılan haberin özelde bir insana, genelde bütün topluma fayda sağlayıp sağlamadığına bakılmalı. Sağlam haber kaynakları seçilmeli ve doğru haberi en hızlı biçimde okuyucuya, izleyiciye, dinleyiciye ulaştırmak için çaba harcanmalı. Güvenilir bir haber kaynağı olmanız, zaten sizi sürekli zirvede tutacaktır” diye konuştu. 

Daha sonra katılımcıların sorularını cevaplayan Akyüz ve Akbıyık’a günün anısına Selçuklu Gençlik Meclisi Medya Tanıtım Komisyonu Başkanı Hasibe İnan tarafından kitap seti hediye edildi.


KONTV Haber Müdürü Ahmet Akbıyık (sol) ÜNTV Haber Koordinatörü Selman Selim Akyüz (sağ)
 
DİĞER HABERLER