ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

MHP’li Kalaycı’dan kurulan yeni partiler için “Tırtıkçı partiler” tabiri

15.08.2020 11:23:00
Gündemin öne çıkanları yine “Basın Ekranı”nda masaya yatırıldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın konuk olduğu ve son siyasi gelişmelerin konuşulduğu programda Kalaycı, yeni kurulan partiler için “tırtıkçı partiler” tabirini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın konuk olduğu Basın Ekranı”nda yeni kurulan partiler için dikkat çeken bir tabir kullandı. MHP’li Kalaycı, yeni kurulan partiler için "tırtıkçı partiler” tabirini kullandı.

"Basın Ekranı” bu hafta da gündeme dair ayrıntıları seyircisiyle buluşturdu. KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un moderatörlüğünde ekrana gelen programda, gazeteciler Lokman Koyuncuoğlu, Adem Alemdar ve Yusuf Gürbüz; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’yı ağırladı.

Gündeme dair soruları yanıtlayarak açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Kalaycı, TBMM’nin geride kalan dönemde yoğun çalışma trafiğine değinerek pandemi dönemine özel çalışmaların yapıldığını belirtti.

MHP’li Kalaycı, ayrıca cumhur ittifakının performansına ve erken seçim söylentilerine ilişkin sorulan soruya ise "Cumhur ittifakı bir çıkar ittifakı değildir” açıklamasında bulundu.

Siyasi gelişmelerin konuşulduğu programda Kalaycı, yeni kurulan partiler için dikkat çeken bir tabir de kullandı.Kalaycı yeni siyasi oluşumlarla ilgili görüşlerini "Bunlar tırtıkçı partiler” sözleriyle açıkladı.

Kurulan yeni partiler için "tırtıkçı partiler" tabirini kullanan Kalaycı sözlerini şu şekilde sürdürdü:" Ben onlara tırtıkçı parti diyorum. Yani Cumhurbaşkanımızın "oylarından bir puan kopartırsak acaba önümüzdeki seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı devirir miyiz " diye düşünceleri var. Yani bütün hesapları bu. Bunun böyle olduğunu milletimiz de biliyor."

Konya tarımının gelişmesine ve çiftçinin sorunlarının çözülmesine yönelik adımların atılması gerektiğine de değinen Kalaycı, Konya Ovası’nın geleceği için dış havzalardan suyun Konya’ya verilmesi ve alternatif ürünlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
DİĞER HABERLER