ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Bitcoin’e Yatırım Yaparken Kesinlikle Yapmamanız Gereken 5 Şey

10.09.2022 07:00:00

 

Kripto paralar her geçen gün popülerlik kazanmaya ve hayatımızın içine daha çok girmeye devam ediyor. Eskiden sadece ufak bir kitlenin ilgilendiği ve dar kullanım alanı bulunan kripto paralar, günümüzde artık pek çok işleve sahip. İnsanlar da bu teknolojiyle tanışmaya ve yavaş yavaş bu ekosisteme dahil olmaya devam ediyor. İnsanların en çok ilgi duydukları şeylerden birisi de hiç kuşkusuz yatırım yapmak ve para kazanmak. 

En çok bilinen kripto para da Bitcoin olduğu için insanlar genelde tercihlerini bu paradan yana kullanıyorlar. Peki Bitcoin’e yatırım yaparken nelere dikkat etmeli, nelerden kaçınmalısınız? Bu yazıda bunları anlatıp asla yapmamanız gereken 5 şeye değineceğiz.

 

1. Kaybetmekten korktuğunuz parayla alım yapmayın.

Herkesin bütçesi ve dolayısıyla da yatırıma ayırabileceği para farklı. Yatırım yaparken sizin için çok büyük miktarlarla işlem yapmamalı, dengenizi iyi kurmalısınız. Bitcoin gibi volatil bir yatırım aracında bu durum çok daha sakıncalı olabiliyor. Büyük umutlarla yatıracağınız paralar aradan geçen birkaç ayın ardından eriyebilir ve bu durumdan psikolojik olarak çok olumsuz etkilenebilirsiniz. Her daim yatırım yapacağınız parayı ayarlamalı, riskinizi iyi yönetmelisiniz.

 

2. Deneyimsiz şekilde kaldıraçlı işlemler yapmayın.

Kaldıraçlı işlemler hem karınızı hem de zararınızı katlayan bir para kazanma yöntemi. Doğru kullanıldığında kişiye çok güzel paralar kazandıran bu yöntem yanlış durumlarda kişinin elinden bütün parasının gitmesine bile sebep olabiliyor. Özellikle Bitcoin gibi gün içinde sürekli düşüp çıkan ve öngörmesi zor olan bir enstrümanda kaldıraçlı işlem kullanmak gerçekten tehlikeli olabilir. Eğer markette yeniyseniz diğer insanların dediğine aldanmamalı ve kaldıraçlı işlemlerden kesinlikle uzak durmalısınız.

 

3. Güvenilir olmayan borsalarda ticaret yapmayın.

Yatırım yapmaya başlamadan önce işlemlerinizi hangi borsa üzerinden gerçekleştireceğinize karar vermek önemli bir süreç. Bitcoin alıp satmak eskiye göre çok daha güvenilir bir şey olsa da hala ekosistemde kötü niyetli pek çok insan bulunmakta. 

Bu insanların açtıkları borsalara sizi ödüller ve avantajlarla çekmesine izin vermemeli, onların yalanlarına kanmamalısınız. Kimlik bilgilerinizi, paranızı ve Bitcoin’inizi emanet edeceğiniz borsaları iyi seçmelisiniz. Bu noktada kullanıcı yorumlarını okumak, borsaların sosyal medya hesaplarına, kullanıcı sayılarına, işlem hacimlerine ve kaç senedir hizmette olduklarına bakmak size doğru tercihlerde bulunmanızda yardımcı olacaktır. Durum ne olursa olsun yalanların ve vaatlerin peşinden gitmemeli, ne olduğu belli olmayan borsalarla bilgilerinizi paylaşmamalısınız.

 

4. Her yatırım tavsiyesini dikkate almayın. 

Ekosisteme girdiğiniz anda pek çok insan size neyi ne zaman alıp ne zaman satmanız gerektiği konusunda tavsiye verecek, yol gösterecek. Bu insanlara kim olurlarsa olsunlar onlara bel bağlamamalı, onların her dediklerini yapmamalısınız. Özellikle piyasaya yeni giren yatırımcıların deneyimsizliklerinden ötürü takip edip dinlediği bu kişiler, çoğu zaman sizin iyiliğinizi düşünmeden tamamen kendi çıkarları için tavsiye verebiliyor. 

Kendiniz dışında diğerlerinin de bakış açılarını ve düşüncelerini dinlerken dikkatli olun. Markette yön tayin etmek konusunda size avantaj sağlayabilir. Fakat yine de de kimi dinlediğinize çok dikkat etmeli ve kendinizi onların lafına asla kaptırmamalısınız. Daha geçerli ve güvenilir bir kripto alışverişi için Bitcoin Prime gibi platformlara başvurabilirsiniz.

5. Hisleriniz ile işlem yapmamaya dikkat edin.

Bitcoin’e yatırım yapmak oldukça heyecanlı ve iniş çıkışlı bir iş. Özellikle de markete yeni giren bir yatırımcıysanız bu heyecanı doruklarda hissediyor olabilirsiniz. Gerçekleşen her çıkış ve düşüşle beraber değişen paranız, gözlerinizi ekrandan alamamanıza sebep oluyor olabilir. 

Böylesi durumlarda yapacağınız en iyi şey sakin kalmak ve market ne yöne giderse gitsin mantığınızın sesini takip etmektir. Bitcoin’in yapacağı ani çıkış ve düşüşlerde duygularınıza, özellikle de açgözlülüğe kapılmamalısınız. Sakin kalmalı ve ani işlem yapmaktan kaçınmalısınız.

 

 
DİĞER HABERLER