ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Başkan Özgökçen’den Kontv’ye önemli açıklamalar

13.09.2022 16:44:00
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Kontv’de yayınlanan Spor Gündemi’nin konuğu oldu. Özgökçen, Mustafa Durmuş ve Hasan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Programdan öne çıkan konu başlıkları ise şu şekilde…
Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez programı Spor Gündemi’ne katılan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Başkan Özgökçen’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“Beni az çok tanıdınız. Nihai başarıya önem veren birisiyim. Haftayı lider kapatmak elbette ki önemli ama neticede 36 hafta bizim için daha önemli. İnşallah sezon sonunda da bu şekilde bitiririz diye umut ediyoruz. Bütün temennimiz o. 6 haftalık genel bir periyot değerlendirmesi yapacak olursak, biraz da talihsiz bir başlangıç yaptık aslında. Avrupa’daki Vaduz maçını dikkate aldığınız zaman belki gruplara kalmak gibi bir hedefimiz vardı ama kısmet olmadı. Arkasından biliyorsunuz zeminde bazı problemler yaşadık. Haricinde fazla bir sıkıntı olmadan 6. haftaya kadar geldik. Genel manaya baktığınız zaman takımın oyun düzeni ve disiplini açısından 6 hafta benim için memnuniyet verici. İnanıyorum ki takımımız da üzerine koyarak devam edecektir.

Eskişehir camiasına teşekkür ederim
Elimizde olmayan sebeplerden kaynaklı mecburen Eskişehir’de oynadık maçlarımızı. Esasında baktığınız zaman Eskişehir Konyaspor’a da uğurlu gelen bir şehir. Ben buradan Eskişehir camiasına tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Başakşehir karşısında 1 puan, Fenerbahçe maçında 3 puan, Hatayspor’dan 3 puan. Büyük bir aksilik olmadığı takdirde Ümraniyespor maçıyla birlikte evimize dönüyoruz. Normal doğal çim çalışması tamamlandı. Hibrit çim çalışması da Cuma günü bitecek İnşallah. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel çalışmalar yaptı Konyaspor için.

Konya Store’da yüzde 20 indirim
Eskişehir’de maçlarımızı oynamak öngörülmeyen bir gelişmeydi. Haliyle onlar ilk 3 maçı kaçırmış oldu. Kombineli taraftarlarımıza bir jest yaptık. Konya Store’de kendilerine yüzde 20 indirim yaptık. Yarından (13 Eylül Salı) başlayarak 1 aylık süre içinde tüm ürünlerde geçerli olacak. Öte yandan Hatayspor maçındaki antrenman tişörtleri de çok beğenildi. Onlar da kısa sürede satışa çıkacak.

Zymer ve Sehic ile masaya oturulacak
Transfer konusunda biz hep bir çalışma içerisindeyiz. 5-6 ay öncesinde çalışmalara başlamıştık. Scout ekiplerimiz ciddi manada çalışmalar yaptı. Nihayetinde Mayıs ayında transferin büyük bir kısmını tamamlamıştık. Bunları düşündüğünüz zaman, ‘Transfer yapılmadı diye’ bir söylemi kesinlikle kabul etmiyoruz. 13 tane sporcu almışız. Ben yapılan transferlerde herhangi bir şüphe duymuyorum. Bundan sonraki süreçte iç transferi yöneleceğiz Zymer Bytyqi ve İbrahim Sehic ise öncelik olarak görüşeceğimiz isimler olacak. Şu anda da aktif bir şekilde oyuncu taramaları ve izlemeler de devam ediyor.

Konya’da Konyaspor forması giyilir
Konyasporlu nesille yetiştirmeliyiz diye düşünüyorum. Esasında bir çalışmamız da var. “Konya’da Konyaspor forması giyilir” diye bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Böylelikle hem Konyasporlu nesille yetiştirip hem de Konya Store’yi desteklemiş oluruz diye düşünüyoruz.

Her şey ayrı gururu verici
Konyaspor başkanlığına gelmek gurur verici hadiselerden birisiydi. Geçen sezon özelinde futbolda en yüksek puana ulaşmak öyle. Basketbol branşında şampiyon olmak çok gurur vericiydi. O gün o şampiyonluk kupasını arkadaşlarla beraber kaldırmamız, takımı Süper Lig’e çıkarmamız büyük gurur vericiydi. Bugün Süper Lig’de hem basketbol hem de futbol takımı olan kaç tane kulüp var? Bir elin 5 parmağını geçmez. Dolayısıyla biz de onlardan birisiyiz. İnşallah basketbolda da daha iyi ileri seviyelere gitmek istiyoruz. Konya spor başkenti. Biz şehrimizdeki potansiyeli daha da üst seviyeye çıkartmaya çalışıyoruz.

Sporcuların sorunları dinlemekten hiçbir zaman gocunmam
Hem basketbol hem de futbol branşında sporcu arkadaşlarımız da hemhal olmak onların sorunlarını dinlemekten hiçbir zaman gocunmam. Onların sorunlarını dinleyerek sorunlarını çözmek istiyorum. Bizim hayata bakış açımız ve hayat felsefemiz bu. Dolayısıyla bundan son derece memnunum.

Yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz
Kendi içimizde belki arkadaşlarımıza konuştuğumuzda “Bunu böyle yapmasaydık” diye düşündüğümüz şeyler vardır. Özeleştiri yapıyoruz. Hep söylüyoruz, eleştiriye her zaman açığız. Bundan da hiçbir şekilde gocunmamız olmaz. Sadece hakaret boyutuna gitmesin. Şu an için çok fazla sosyal medyayla hemhal olmamakla birlikte oradaki yapıcı eleştirileri dikkate alıyorum. Hatta bir ara oradaki ekip bir takım çıkartacaktı ve futbol maçı yapacaktık. Daha dönüş olmadı. Ben bekliyorum. Birebir isim yazıldığı zaman onları da kulübümüze davet ederek dinlemek isteriz. Sonuçta akıl akıldan üstündür. Belki bizim göremediğimizi onlar bir taraftar gözüyle görecek. Ya da onlara biz yönetici gözüyle anlatabiliriz.

Konyaspor’un borcu sürdürülebilir
Ülke futbolunun durumu ortada. Hem sportif başarı açısından hem de maddi açıdan. Konyaspor’un borcu sürdürülebilir bir borç. Bugün en üst düzeyde geliri olan takımların birçok borcu var. Önemli olan borcu çevirebilmek. Bizler üst sıralarda kaldığımız sürece ekonomik gelirler artıyor. Bunu başarabilirsek borcu azaltarak yolumuza devam edeceğiz. Bu borç Konya için tabiri caizse devede kulak. Ama Konya şehrinin tam olarak destek içerisinde olması gerekiyor. Bunu yapabilirsek bu borcun üstesinden çok rahatlıkla gelebiliriz. Borç konusunda telaffuz doğru değil. Sürekli değişiyor. Sürekli harcama yapılıyor. Harcamalarınız Euro bandında, geliriniz TL bandında.

Fazla hoca değiştirmek doğru değil
Geçtiğimiz sezonlarda ben “İlhan Hoca (İlhan Palut) ve ekibi başarısız olsa dahi devam edeceğiz” demiştik. Çok şükür iyi gidiyoruz. Ben çok fazla hoca değiştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir amacımız ve futbol anlayışımız var. Onun için hocamızla çalışmalarımız devam ediyor. Bir başkan ve hoca olarak son derece iyi bir uyumumuz var. Hocamızla sık sık görüşürüz. Oturup yemek yeriz. Kendisiyle sürekli istişare halindeyiz.

Yönetimime teşekkür ediyorum
Konyaspor Yönetim Kurulu olarak 22 kişiyiz. Göreve geldiğimizden bu yana hummalı bir çalışma içine girdik. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Takımımızın yönetiminde arkadaşlık bağlarımız da çok kuvvetli. Birlikte hareket ediyoruz. Yönetimdeki arkadaşlık ruhu teknik heyete, oyunculara, personele kadar uzanıp bir kolej havasını oluşturuyor.

Bakanımız Murat Kurum en büyük destekçilerimizden
Bakanımız Murat Kurum, bizlere en büyük destek sağlayan isim. Bir de tabi bu desteğin yanı sıra bu işi sevmek lazım. Futbol, basketbol. Bakanımız sporu sevdiği için ayrı bir gözle bakıyor. Maçlardan sonra arayıp, “Şöyle oynasa daha iyi olmaz mıydı” diye teknik sohbetler de ediyoruz. Bazen beni arayıp, “Ne biçim futbolcu aldın” diye takılıyor (Gülüyor). Genel manada özellikle basketbolun Süper Lig’e çıkması hepimizi gururlandırdı. Bir de futbolun başarısının üzerine böyle bir başarı gelince çok güzel oldu. Bakan bey de çok mutlu oldu. Gözlerinde haklı bir gurur vardı. Çalışıp da sonucunda başarı gelince mutlu oluyor.

Basketbol kombineleri 15 Eylül’de satışta
Konya’da basketbola karşı çok büyük bir ilgi ve alaka var. Seyirci yapısı çok farklı. Dolayısıyla Konyaspor basketbol takımını bekleyen bir kitle var. Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı ile ciddi bir çalışma içerisine girdik. Salonda yenileme çalışmaları yapıldı. Lige hazırlandı. 15 Eylül Perşembe günü de kombineler satışa çıkacak.

O salondan kim çıkabilir ki?
Basketbolda play-off maçlarını çok iyiydi. O salonda hangi takımı yenemeyiz? 4 bin kişi aynı anda bunaltıcı bir hava ve herkes tek yürek olmuştu. Samsunspor’un başkanı bana, “Sizin oradan çıkmak zor. Nasıl yeneceğiz ki sizi orada” demişti. Basketbol Süper Lig’de yeni bir takımız. Burada kalıcı olmak istiyoruz. Ondan sonra da üst sıralarda yer almak istiyoruz. Basketbolun kendisine göre aksiyonları var. Tecrübe sahibi olduktan sonra üst sıralarda almayı hedefliyoruz.”
DİĞER HABERLER