ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Konya’da ödüllü ’pug’ köpeği çalıp sahibiyle irtibata geçti! Polisten kaçamadı

14.09.2022 07:21:00
Konya’nın Karatay ilçesinde şüpheli bir kişi sahibinin market önüne kısa süreli bağladı pug cinsi köpeği çalarak kayıplara karıştı. Ardından köpeği bulana 4 bin lira ödülünü gören hırsız, köpeğin sahibiyle iletişime geçti. Polis, köpeği çalan kişinin irtibata geçen kişi olduğunu tespit ederek harekete geçti. Bulunan pug cinsi köpek sahibine teslim edildi.
Olay, 2 gün önce saat 15:30 sıralarında Karatay ilçesinde meydana geldi. Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Köprübaşı Şehit Azam Gündede Polis Merkezi Amirliği’ne bir kişi ’pug’ cinsi köpeğinin çalındığı ihbarında bulundu.

ÇALDIĞI KÖPEĞİN SAHİBİNİ ÖDÜL İÇİN ARADI

Sosyal medya üzerinden ilan veren köpeğin sahibi, ‘pug cinsi köpeği bulana 4 bin lira’ notunu bıraktı. Bunu gören hırsız, ilandaki numarayı arayarak köpeği bulduğunu söyledi.
Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü Karatay Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, köpeği çalan kişinin arayan kişi olduğunu tespit etti. Ekipler, şüphelinin Meram ilçesi Alakova Mahallesi’nde olduğunu belirleyince harekete geçti.

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Polisi kaybolan pug cinsi köpeği kimliğini belirlediği Ali Osman K.’de olduğunu görünce yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli ve pug cinsi köpek polis merkezine götürüldü. Köpek sahibine teslim edilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
PUG KÖPEK IRKI

Pug (pag) veya mops, Çin kökenli bir süs köpeği. Kırışık bir yüze, basık bir burna ve sarmal bir kuyruğa sahiptir. Farklı renklerde görülebilen kısa ve parlak bir kürkü; iyi gelişmiş, kaslı ve köşeli bir vücudu vardır. Pug cinsi köpekler, küçük boyuna ve karakterine istinaden multum in parvo (boyundan büyük) olarak tanımlanır. Antik Çin’de lo-sze olarak bilinen Pug, günümüzdeki modern Pekinez Köpeği ve King Charles spaniel’in atası olabilir. Her ne kadar Çinli kökenlere sahip olsa da, Hollanda’nın Orange hanedanı ve Birleşik Krallık’ın Stuart hanedanı tarafından popülerleştirilmiştir.

Haber: Adem YILDIZ - Kerim CENGİL


DİĞER HABERLER