ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Sonbaharın psikolojimize etkisi

15.09.2022 16:51:00
Sonbaharın etkileri yavaş yavaş görülmeye başladı. Rengârenk ağaçlar, sararıp dökülen, oradan oraya uçuşan yapraklar… Bu güzelliklerin yanında sonbaharın bir de olumsuz etkileri var. Neler mi? Detaylar haberimizde...
Sonbahar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Yağmurlu ve kapalı havayı seven vardır ancak bu havalar biz fark etmeden psikolojimize olumsuz yönde etki edebiliyor.

Gelen güneş ışınları azaldığı için bizde bir isteksizlik, bir uyku hali, günlük yaşam konforumuzu etkileyen durumlar söz konusu olabiliyor.

Uzun geceler yaklaştıkça birçoğumuz çöküşe geçiyoruz. Mevsimsel değişiklikler ruh halimizi de etkiliyor.

Profesyonel Koç Emine Şişmanoğlu, “Kış geceleri uzun olduğu için haliyle bizim güneş ışığını alma durumumuz azalıyor. Uyku hali, isteksizlik, baş ağıları ve depresyon hali gibi durumlara sebep oluyor.” dedi.

Özellikle sonbahar aylarında kendini yorgun ve mutsuz hissedenler; bu tavsiyeler sizler için…

Sonbahardan etkilenenlere tavsiyelerde bulunan Şişmanoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Güneş ışığı alabileceğimiz saatlerde dışarıda bulunmamız gerekiyor. Kısa doğa yürüyüşleri yapabiliriz. Yeni hobiler edinebiliriz. Depresif durumdan kurtulmak için daha neşeli daha keyif verici müzikler dinlenebilir veya filmler izlenebilir.”

Haber: Tuğba Kalay - Mustafa Yasin Güçlü
DİĞER HABERLER