ANASAYFA GÜNCEL EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ 3. SAYFA

Heniyye'den Katar'a 1 milyar dolarlık teşekkür

13.10.2014 08:51:00
Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal ve Yardımcısı Heniyye, Gazze'ye 1 milyar dolar yardım taahhüt eden Katar'a teşekkür etti
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ve Yardımcısı İsmail Heniyye, Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlamak için 1 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunan Katar'a teşekkür etti.
 
Katar haber ajansının haberine göre, Meşal ve Heniye, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'yi arayarak, "daima Filistin halkının yanında duran Katar'dan gelen bu yardımlara yabancı olmadıklarını" belirtti.
Haberde, Emir Temim'in de "ülkesinin Filistin halkının yanında durarak yaralarını sarmak ve son İsrail saldırılarında zarar görenlere yardım etmekte kararlı olduğunu" vurguladığı kaydedildi.
 
Mısır'ın ev sahipliğinde başkent Kahire'de düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkelerin taahhüt ettiği yardım miktarının 5,4 milyar dolara ulaştığı bildirilmişti.
 
İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.
 
Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye, Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.
 
DİĞER HABERLER